Ulkoilma 3.11.2016

Rinnekilometrejä ja hoidettuja latuja löytyy Ylläkseltä enemmän kuin mistään muusta Suomen laskettelukeskuksesta. Ylläs osoittaa olevansa ykkönen myös nopeasti kasvavalle vapaalaskijoiden joukolle lanseeramalla ensimmäisenä Suomessa paikallisen lumivyöryennustepalvelun Skiexpo-messuilla 4.–6.11.2016.


Mainos


Ylläksellä hissiyhtiöt lumetuskalustoineen ovat valmiina alkavan viikon pakkasiin molemmin puolin tunturia, Ylläs Ski Resort Äkäslompolossa ja Sport Resort Ylläs Ylläsjärven puolella.

Talvikauteen valmistautuminen alkaa jo kesällä. Silloin tehdään hissien vuosihuollot ja laitetaan paikat muutenkin kuntoon”, Mikko Virranniemi Sport Resort Ylläkseltä kertoo.

Tulevaa laskettelukautta ajatellen eteläisillä aurinkorinteillä on tehty pieniä uudistuksia varsinkin lasten ja nuorten erityissuorituspaikkoihin.

Mini Parkissa meillä on helppoja ratoja, pomppuja ja kurveja aloittelijoille. Mountain Dew Junior Park taas tarjoaa hieman edistyneemmille laskijoille vähän vaativampia hyppyreitä ja reittejä. Nyt teemme lisäksi Vekkulihissille pieniä pressejä, sellaisia vähän lumenpinnan yläpuolella olevia. Ne ovat tarkoitettu kaikkein pienimmille lapsille.

Ensimmäinen hissi avattiin Äkäslompolon Varkaankurussa 60 vuotta sitten. Nykyään Ylläksellä lasketellaan vauhdikkaasti samalla hissilipulla koko tunturissa. Molemmin puolin tunturia laskettelija löytää monipuoliset palvelut välinevuokrauksesta hiihtokouluun sekä rinneravintoloista ostospaikkoihin ja lastenhoitoon.

Skiexpo-messuilta kannattaa käydä hakemassa kausilippu synttärihintaan 299 eurolla”, Virranniemi mainostaa ennakkoon kiinnostusta herättänyttä tarjousta.

Lumivyöryennusteet luonnonvaraisilla lähituntureilla laskijoille

Vapaalaskun harrastajamäärien kasvu saa hymyn Ylläs Ski Resortin rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkasen kasvoille.

Ylläs Ski Patrol aloittaa ensimmäisenä Suomessa paikallisesti laadittujen lumivyöryjen todennäköisyysennusteiden tarjoamisen vapaalaskijoiden käyttöön”, Poukkanen kertoo.

Ylläksen hiihtokeskusalueella ei ole lumivyöryvaaraa, mutta Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luonnonvaraisilla tuntureilla vapaalaskijan on varauduttava myös vyöryriskiin.

Paikallisiin mittauksiin ja analyyseihin perustuva vyöryennuste on ainutkertainen palvelu Suomessa. Se antaa vapaalaskijoille tarkkaa tietoa paikallisesta riskitasosta ja lisää laskijoiden kykyä tehdä turvallisempia päätöksiä Ylläksen laskuretkillään. Meillä on nyt tarjota kaikki, mitä vapaalaskija tarvitsee.

Poukkanen odottaa tulevaa talvea mielenkiinnolla muutenkin.

Kaikkien ennakkotietojen mukaan Ylläksellä on hyvä talvi tulossa, ulkomaankauppa on käynyt mukavasti ja jo nyt alkutalvesta matkailijoita on ollut Ylläksellä enemmän kuin aiempina vuosina. Kaikki eivät toki tule rinteeseen, mutta myös hiihtomatkalle tulevien määrät näyttävät kasvavan.

Ylläs esittäytyy Skiexpon vieraille 4.–6.11. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen yhteisosastolla 6f81. Vapaalaskijoiden kannattaa suunnata perjantaina 4.11. klo 15 Skiexpon päälavalle, missä uusi palvelu lanseerataan. Sääennusteiden mukaan lumetustyöt päästään aloittamaan viikolla 44 ja rinteiden avausta toivotaan vietettävän 19.11.2016.

Lähde: Ylläksen Markkinointi Oy


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika