Tuomas Hietala 26.12.2016

Törmäsin tässä muutama kuukausi sitten mielenrauhaani valtavasti järkyttäneeseen ajatukseen: Wifi keskellä erämaata! Varmasti oletkin aiheesta kuullut, joten en mene tarkempiin detaljeihin kyseisen ajatuksen markkinoijasta. Joku voisi ajatella, että perhana, onhan tuo mahtava ajatus, superia: Nythän olisi tarjolla mahdollisuus olla connected myös vaelluksilla, päästä lisäämään omia naamakuvia sosiaaliseen mediaan ja lisäähän se myös turvallisuustekijöitä. Tietenkin turvallisuus lisääntyy jollakin tasolla, mutta (iso mutta) mitä muuta siitä hyödytään? Mikä luonnossa olemisen tarkoitus on? Mikä teknologian tarkoitus on ja onko kaikki teknologia oletusarvoisesti hyvästä? Nämä aspektit haluan nostaa pöydälle.


Mainos


Henkilökohtaisesti en olisi sosiaalisessa mediassa, pikaviestimissä enkä edes sähköpostin päässä ellei maailma vain nyt pyörisi sillä tavalla. Minimoin näissä aviiseissa viettämäni ajan ja maksimoin hyödyn, se on se iso ajatus tämän kaiken keskellä. Kyllä minä pidän ihmisistä enemmän kuin virtuaali-ihmisistä: Ei se ole ollenkaan sama asia olla vempeleiden kautta yhteydessä kuin keskustella kasvotusten. Ja lyhyestä virsi kaunis, ylimääräiset vempeleet eivät vaan kuulu luontoon: En usko ollenkaan, että me saamme niistä todellista lisäarvoa vaikka näin kovasti yritetään ulkopuolelta kertoa. Kyllä sinä tiedät mitä luonnossa tarvitset ja niistä se ylivoimaisesti tärkein asia on aika.

Niin se luonnossa olemisen tarkoitus: Olla connected nimenomaan luontoon, siihen paikkaan missä kullakin hetkellä olet. Aistia, kuunnella, haistella ja katsella. Ainoa keino oppia luonnosta on olla luonnossa ja siihen ei mikään äplikeissöni auta. Yksi erittäin tärkeä aspekti on myös se, että luonto on ehkä nykypäivänä se ainoa paikka, jossa voimme olla ilman puhelimia, koneita ja langattomia verkkoja. Olla yhdessä toistemme kanssa ja kuunnella toistemme ajatuksia. Haluammeko todella tehdä tästä ympäristöstä samankaltaisen kaikkien muiden paikkojen kanssa? En usko, en suostu uskomaan ja enkä usko, että sinäkään haluat. Kyllä se yksi päivitys ja naamakuva voi sen muutaman tunnin tai päivän odottaa: Sakko sille, joka kaivaa puhelimen ekana taskustaan ja alkaa päivittämään profiiliaan.

www.talesofthetrainer.com
www.hotel-engelberg.ch

Teksti ja kuvat: Tuomas Hietala


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika