Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 18.11.2020

Vuonna 2020 heinäkuun loppuun mennessä kansallispuistojen kävijämäärät kasvoivat 20 prosenttia, joka vastaa noin 400 000 käyntikertaa. Monessa kohteessa on runsaasti ongelmia pysäköinnin kanssa. Kolilla asiaa on selvitetty Metsähallituksen toimeksiannosta.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Vuosi 2020 on ollut kansallispuistoille kävijämäärällä katsoen todellinen koettelemus. Heinäkuun loppuun mennessä kansallispuistoissa oli noin 400 000 käyntikertaa enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Tällaiseen kävijämäärän kasvuun, näin lyhyessä ajassa ei ole varauduttu. Monessa kohteessa on huolto ollut tiukoilla ja muun muassa polttopuut loppu. Yksittäinen iso ongelma on ollut pysäköintialueiden riittämättömyys.

Metsähallituksen toimeksiannosta Kolin alueen pysäköintiä on selvittänyt kajaanilainen Infra-Suunnittelu Oy, joka yleissuunnitelmaluonnoksessa ehdottaa Kolin alueelle runsaasti uutta pysäköintitilaa sekä kuljetuksia pysäköintialueilta Kolin huipulle. Kuljetukset olisivat suunnitelman mukaan aluksi ilmaisia mutta voisivat muuttua myöhemmin maksullisiksi. Suunnitelmassa todetaan että alueella tulisi olla pysäköinninvalvontaa, jotta nykyinen tilanne saataisiin ruotuun. Nykyisiä pysäköintialueita (P1, P2 ja P3) esitetään maksullisiksi, jotta mahdolliset uudet kauempana sijaitsevat pysäköintialueet houkuttelisivat alueella liikkuvia. Tämän uskotaan vähentävän liikennettä Kolin huipun alueella.

Lukuja

  • Kolilla on vuosittain 200 000+ kävijää
  • 80 % kävijöistä saapuu autolla

 

Voit keskustella aiheesta mm. Ulkoilman Facebook-sivuilla.

 Tutustu yleissuunnitelmaluonnokseen.

&  Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika