Ulkoilma 29.11.2015

Villi Pohjola Oy aloittaa nyt toden teolla toimintansa Ylläksellä ja palaa tietyllä tavalla kotipesäänsä, olihan Villi Pohjola brändi Metsähallituksen itsensä kehittämä ja pitkään hallinnoima.

Villi Pohjola tulee pyörittämään Kellokkaan ravintolaa ja myöhemmin kokonaisuuteen liitetään myös safari- ja ohjelmapalvelutoiminta, jonka yhtiö aloittaa Ylläksellä tänä sesonkina.

Myös Ylläksen Matkailu Oy siirtää toimintansa Kellokkaaseen. Ravintolan yhteyteen eriytetään toimipiste vuokramökkivälitykselle.

Villi Pohjola siirtyi Lomarenkaan omistukseen liiketoimintakaupalla vuonna 2013. Villi Pohjola brändin lisäksi kauppaan kuului Metsähallituksen vuokrakämppien välitystoiminta. Villi Pohjola yhtiöitettiin 2014 ja Lomarenkaan lisäksi yhtiön osakkaaksi tuli nykyinen toimitusjohtaja Sami Päivike.

Luonto- ja elämysmatkoja villiin Pohjolaan

Villi Pohjolasta on tarkoitus rakentaa kansainvälinen luonto- ja elämysmatkailutoimija, jonka markkinointisateenvarjon alle tulee useita pienempiä ohjelmapalvelu- ja elämystuottajia eri puolelta Suomea. Kansainvälisillä markkinoilla Villi Pohjola toimii nimellä Wild Nordic Finland.

Tällä hetkellä Villi Pohjolalla on toimipisteet Ylläksen lisäksi Rovaniemellä, Rukalla, Pyhällä ja Hailuodossa. Uusia yksiköitä tullaan avaamaan tasaiseen tahtiin aina kun sopivia yhteistyökumppaneita löytyy. Myös Ylläkselle Kellokkaan safaritaloon haetaan parhaillaan sopivaa yrittäjäkumppania.

Kellokkaan Villi Pohjola Cafe & Restaurant tulee olemaan Villi Pohjolan kolmas ravintolayksikkö. Kaksi muuta ravintolaa ovat Hailuodon Luotsihotellissa ja Rovaniemellä Kämppäkartano Vaattungissa.

Kellokkaan ravintola toimii tiiviissä yhteistyössä luontokeskuksen kanssa ja aukioloaikojen sekä myytävien tuotteiden kanssa haetaan mahdollisimman hyvin kansallispuiston kävijöitä palvelevaa kokonaisuutta.

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on majoitus- ja luontomatkailuun keskittyvä yksityinen yritys, jonka liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997. Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät.

Lomarengas on yli 3800 lomakohteella Suomen suurin mökkivuokraaja. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy ja Villi Pohjola Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2014 noin 22 milj. euroa ja henkilöstön määrä 35.

Lähde: Metsähallitus / Luontoon.fi
Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika