Ulkoilma 5.6.2016

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston suositun Varkaankurun luontopolun kunnostus jatkuu vielä tänä kesänä. Nyt tehdään loppuun kurun pohjalle vievän polun kestävöinti kivillä tuettuna sorastuksena. Työmaa kestää ainakin kesäkuun ajan.


Mainos


Varkaankurun luontopolku Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan takana saa uutta katetta tänä kesänä. Luontopolun lahonneita puurakenteita puretaan ja polkua kestävöidään.

Kunnostus jatkuu Kellokkaasta Kesänkijärven suuntaan lähtevällä osuudella, ja polku joudutaan sulkemaan siltä osin yleisöltä. Alueella liikkuu työkoneita, eikä niiden sekaan sovi mennä. Luontokeskus Kellokkaasta pääsee kuitenkin Varkaankurun uudelle laavulle luontopolun eteläpäähän.

Luontokeskus Kellokkaasta ja työmaan olevista opasteista saa tarkempaa tietoa kunnostamisen edistymisestä ja sen vaikutuksesta reitinvalintaan.

Varkaankurun 3.5 kilometrin pituinen lehtojensuojelualueella kulkeva luontopolku on erittäin suosittu, sillä se vie kulkijan satumaisen rehevään puronvarsilehtoon. Kuusien, pihlajien, tuomien ja leppien katveessa kasvaa suuria saniaisia ja väinönputkia. Polku alkaa ja päättyy luontokeskus Kellokkaan pihalle.

Metsähallitus pahoittelee retkeilijöille aiheutuvaa hankaluutta, mutta kunnostuksen jälkeen retkeilijät pääsevät ihailemaan Varkaankurun satumetsää entistä mukavammin.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika