Ulkoilma 26.5.2015

Tuulikki Korhonen ja Tarja Paldanius ovat molemmat oululaisia kuvataiteilijoita, jotka ovat tarttuneet siveltimen lisäksi myös kameraan. Heidän töitään, sekä valokuvia että maalauksia, on esillä Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa, Inarissa, Vuonon kahdet kasvot -näyttelyssä.

Parina vuonna kuvataiteilijakaksikon matkat ovat suuntautuneet Pohjois-Norjaan, Varangin vuonon rannoille. Molemmille valokuvaaminen on ollut harrastus jo pitkän aikaa ja näyttelyssä he ovatkin yhdistäneet ammattinsa harrastukseen. Monipuolisen lintulajiston lisäksi alue tarjoaa kalastajakyliä sekä kauniin karuja näkymiä tallennettavaksi niin valokuvaan kuin tauluihinkin.

Olen matkaillut Pohjois-Norjassa aiemminkin mieheni kanssa“, kuvataiteilija Tuulikko Korhonen kertoo. “Olisiko ollut vuonna 2010 kun kävimme ensimmäistä kertaa Varangissa, ja sen jälkeen siellä on tullut käytyä lähes vuosittain“.

Norjan itäisimmän kolkan maisemat ja lajisto on esillä näyttelyssä Vuonon kahdet kasvot – Kuvia ja tunnelmia Varangilta. Osia Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan esille ripustettu näyttelystä on ollut aiemminkin esillä, mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun valokuvien lisäksi näyttelyssä on luovempaa kuvaa.

Näyttely on ajan saatossa muuttanut muotoaan. Osa valokuvistakin on nyt ensi kertaa esillä“, Korhonen kertoo. “Tärkeää meille on ollut saada näkyväksi omat kokemukset Varangin rannoilla”.

Tuulisella vuonolla on todellisuudessakin kahdet kasvot. Vuonon rannan asukas näkee muunkin kuin aurinkoisen kesän, joka matkailijalle on tuttu.

Meillä on aina ollut hyvä tuuri säiden suhteen“, Korhonen kertoo. “Haluaisin vielä kokea Varangin vuonon kaamoksen, sen toisen puolen valoisaan kesäaikaan verrattuna“.

Kuvakertomusta vuonon kaksista kasvoista pääsee katsomaan Luontokeskus Siidassa läpi kesän, näyttely on esillä aina 20.9.2015 saakka.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Tuulikki Korhonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika