Ulkoilma 23.5.2016

Lasten kesäloma käynnistyy kalastaen, sillä loman ensimmäisenä lauantaina, 11.6. vietetään valtakunnallista vapapäivää. Vapapäivänä lapset ja nuoret saavat kalastaa ilmaiseksi tietyissä Metsähallituksen virkistyskalastuskohteissa. Kivijärvellä Salamajärven kansallispuiston vieressä sijaitsevalla Heikinlammella nuoria neuvoo Suomen vapaa-ajan kalastajien kalastusopas kello 10–15.


Mainos


Valtakunnallisena vapapäivänä alle 18-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi Metsähallituksen virkistyskalastuskohteissa. Kohteita on sekä omatoimisille kalastajille että opastusta kaipaaville. Kivijärven kunnassa sijaitsevalla Heikinlammella on kalastusopas klo 10–15 kertomassa vinkkejä aloitteleville harrastajille. Aiempina vuosina vapapäivää on vietetty taimenista tunnetuilla Koirajärvillä, mutta nyt on Heikinlammen ja kirjolohen narrauksen vuoro.

Heikinlampi sijaitsee aivan Salamajärven kansallispuiston ja Koirasalmen luontotuvan vieressä (karttalinkki). Kalastuspäivään voi siis helposti liittää retkeilyä kansallispuistossa metsäpeurojen poluilla, lintujen tarkkailua Heikinjärvennevan luontotornilla tai melontaa ja soutelua Koirajärvillä. Luontotuvan majoitus-, kahvila-, sauna- ja muut palvelut ovat myös käytettävissä.

Vapapäivän tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria kalastusharrastuksen pariin ja se järjestetään Metsähallituksen ja Suomen vapaa-ajankalastajien yhteistyöllä.

Vapapäivän valtakunnallinen ohjelma ja mukana olevat virkistyskalastuskohteet www.eraluvat.fi/erareppu/erakasvatus/vapapaiva.html

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Maija Mikkola


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika