Ulkoilma 2.6.2014

Metsähallitus järjestää yhdessä Suomen vapaa-ajan kalastajien kanssa valtakunnallisen ilmaisen kalastuspäivän lauantaina 7.6. kello 10–16. Kesäloman kunniaksi kaikki alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita kalastamaan ilmaiseksi Vapapäivän kohdevesille. Lapissa on opastusta Rovaniemen Vikakönkäällä ja Sodankylän Ahvenlammella. Reilulla tusinalla muulla Lapin kalavedellä saa kalastaa omatoimisesti.

Vapapäivänä nuoret pääsevät kalastamaan ilmaiseksi Metsähallituksen virkistyskalastuskohteille. Vapapäivässä on sekä opastettuja että omatoimikohteita. Opastetuilla kohteilla ovat paikalla Suomen vapaa-ajankalastajien järjestämät oppaat. Omatoimikohteilla nuori voi Vapapäivänä kalastaa itsekseen ilmaiseksi.

Osallistuminen on helppoa. Tule opastetulle paikalle lauantaina 7.6. kello 10–14 ja ilmoittaudu oranssilla Metsähallitus-liivillä varustautuneelle oppaalle. Häneltä saat vaatteeseen kiinnitettävän merkin, joka toimii kalastuslupana koko Vapapäivän ajan.

Omatoimikohteille kalastamaan mielivän nuoren tulee vain ilmoittaa nimensä ja kalastuskohteensa sähköpostilla osoitteeseen vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstarilla numeroon 040 362 1918, ja sen jälkeen hän saa kalastaa kohteella Vapapäivänä kello 10–16.

Opastetuille kohteille ensiksi saapuneet saavat upean Vapapäivä-lahjan eli Kuusamon Uistimen vieheen. Opastetuilla kohteilla pidetään myös leikkimielinen kalastuskisa, jossa kolme eniten kalaa saanutta palkitaan paikan päällä läsnäolijoiden kesken kello 16.

Vapapäivän tapahtumia seurataan reaaliajassa. Omia kommentteja ja kuvia voi laittaa Vapapäivän Facebook-sivuille.

Vapapäivän omatoimikohteita Lapissa

– Kittilä: Kapsajoki (2535)
– Kittilä: Pyhäjärvi (2525)
– Kolari, Muonio: Äkäsjoki ja Kesänkijärvi (2510)
– Pello, Ylitornio: Miekojärvi (2520)
– Ranua: Simojoki yläosa (2580)
– Ranua: Simojärvi (2587)
– Rovaniemi: Meltausjoki (2561)
– Rovaniemi, Sodankylä: Raudanjoki (2563)
– Rovaniemi, Kemijärvi: Vikajoki (2567)
– Rovaniemi: Kemijoki (2568)
– Savukoski: Korvatunturi (3546)
– Savukoski: Nuorttijoki (3550)
– Posio: Livojoki (2599)

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Vapapäivä

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika