Ulkoilma 23.4.2013

Metsähallitus ja Laukaan vankila ovat aloittaneet yhteistyön Keski-Suomen, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan kansallispuistoissa. Yhteistyön avulla vangit saavat mielekästä työelämän kokemusta ja oppia yhteiskunnassa selviytymisestä, samalla kun kansallispuistojen ja suojelualueiden palveluvarustusta kunnostetaan.

Vankien tekemä työ on monipuolista: esimerkiksi rakennusten ja reittien kunnostusta, laavun tekoa, niittotyötä, polttopuuhuoltoa ja rajojen merkitsemistä. Kohteita kunnostetaan tänä vuonna Isojärven, Leivonmäen, Pyhä-Häkin, Salamajärven, Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoissa.

Laukaan vankila vastaa vankiryhmän kuljetuksesta, valvonnasta ja työnjohdosta sekä maksaa vankien palkan. Metsähallitus vastaa työkohteiden suunnittelusta ja ohjauksesta. Työt tehdään valvotusti ja kontrolloidusti pienessä 3–5 vangin ryhmässä.

Työskentely tukee vankien sosiaalista selviytymistä. Myös retkeilijöiden palvelut paranevat.

Vanki oppii työelämän pelisääntöjä, sosiaalista vuorovaikutusta ja reagoimista erilaisiin tilanteisiin. Vangit ovat kokeneet myös hyvin tärkeäksi sen, että voivat omalla työllään tehdä toisille hyvää“, sanoo vankilanjohtaja Tuula Tarvainen Laukaan vankilasta.

Yhteistyö hyödyttää vankeja, vankilaa ja Metsähallitusta. Se näkyy retkeilijöille siten, että taukopaikkoja, reittejä ja muun muassa perinnetilojen rakennuksia pystytään kunnostamaan aiempaa enemmän“, kertoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika