Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 15.3.2018

Metsä tarinoi Viron historiasta -kiertonäyttely tutustuttaa Viron vaellusreittien verkostoon sekä kiehtoviin tarinoihin reittien varrella. Näyttely on esillä Pilke-talon kahviossa 14.3.-15.4.2018.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Vuonna 2018 juhlitaan Viron 100-vuotispäivää. Juhlavuotena monet virolaiset järjestöt ja yksityishenkilöt antavat Viron valtiolle ja ihmisille lahjoja. Viron metsähallitus RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus) lahjoittaa Virolle ja virolaisille vaellusreittien verkoston siihen kuuluvine kohteineen. Näyttely esittelee vaellusreittien eri osuuksia.

Näyttelyn virallinen avajaistilaisuus vietetään Pilkkeessä keskiviikkona 21.3. Avajaisia ja 100-vuotiasta Viroa ovat yhdessä mukana juhlistamassa pääjohtajat Pentti Hyttinen Metsähallituksesta ja Aigar Kallas RMK:sta.

Valmistuva vaellusreittien verkosto luo mahdollisuuden nauttia Viron luonnosta päiväkaupalla. RMK on kartoittanut vaellusreittien varrelta 100 kiehtovaa tarinaa, jotka kertovat Virosta ja virolaisista eri tahoilta. Löytämisen iloa näyttelyssä tarjoaa myös interaktiivinen seinä, joka kertoo vaeltamisen hauskuudesta ja hyvistä tavoista käyttämällä moderneja teknologisia välineitä.

Juhlavuosi huipentuu suureen yhteisvaellukseen, jolloin retkeilyryhmät aloittavat retken kaikista vaellusreittien päätypisteistä siten, että kokoontuvat 25. päivänä elokuuta Aegviiduun. Näyttelyssä voi ilmoittautua mahtavaan vaellustapahtumaan!

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Pilke-talon aukioloaikojen mukaisesti 15. huhtikuuta asti, jonka jälkeen se siirtyy Suomen Luontokeskus Haltiaan Nuuksioon.

& Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika