Ulkoilma 19.5.2016

Lämmin ja sateeton kevät on aikaistanut vaelluskauden alkamista Pohjois-Karjalassa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


herajarvenkierros2
Herajärven kierroksen lautta.

Kolin kansallispuiston vaaramaisemissa kulkeva Herajärven kierros on ollut kuljettavissa kokonaisuudessaan vapusta saakka, jolloin 40 kilometrin mittaisen reitin puoliväliin sijoittuva Sikosalmen lautta otettiin talven jälkeen jälleen käyttöön.

Herajärven kierros koostuu kahdesta rengasreitistä, jotka voi kulkea valiten reitin pituudeksi 61 km, 40 km tai 30 km. Metsähallituksen suunnittelijan, Anni Koskeli-Ratamaan mukaan vaeltajia onkin jo ollut mukavasti etenkin viikonloppuisin. ”Varsinkin tuolle neljänkymmenen kilometrin pohjoispään kierrokselle on lähtenyt vaeltajia lähes päivittäin myös keskellä viikkoa”, kertoo Koskeli-Ratamaa. ”Maastossa alkaa nyt olla jo varsin lumetonta ja kevät on upeaa aikaa retkeillä. Vielä ei ole riesaa hyttysistä tai helteistä”, Koskeli-Ratamaa jatkaa.

Herajärven kierros upeine vaaramaisemineen on mieleenpainuva kokemus niin kokeneelle vaeltajalle, kulttuurinnälkäiselle patikoijalle kuin luontoharrastajallekin. Kallioiset vaaranlaet, varjoisat lehdot ja kulttuurimaisemat tuovat reitille vaihtelua. Retkeilijä voi viipyillä vanhoissa pihapiireissä, ahoilla tai kaskikoivikoissa paikallishistoriaan eläytyen. Reitti on korkeuseroista johtuen vaativa ja vaellukselle kannattaa varata viileälläkin säällä mukaan reilusti juomavettä. Herajärven kierroksen kiertää vuosittain noin 5000 vaeltajaa ja määrä on ollut viime vuosina kasvussa.

Lisätietoja Kolin luontokeskus Ukko, puh. 0206 39 5654 sekä www.luontoon.fi/herajarvenkierros

Lähde: Kolin matkailuneuvonta / Kolin Matkailuyhdistys ry
Kuva: Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika