Ulkoilma 21.11.2016

Nuoreksi aikuiseksi kasvanut Camera Borealis -luontokuvatapahtuma Inarissa Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa käynnistyy jälleen 26.11. Ohjelma vie vaelluksille Lapin laajaan luontoon ja kertoo tarinoita elämästä. 20. Camera Borealis on mukana myös Kaamos Jazzeilla aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan yhteisellä konsertilla. Tervetuloa juhlimaan luontoa kuvavaellukselle!


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tämän vuoden ohjelma koostuu erilaisista tarinoista vaelluksilta ja elämästä luonnon äärellä. Vaeltajina ja tarinankertojina ovat eri-ikäiset kertojat aina yhdestä Suomen valovoimaisimmasta luontokuvaajasta, Jorma Luhdasta, pitkillä yksinvaelluksilla tunnetuksi tulleeseen Minna Jakosuohon. Vaeltamassa ovat olleet myös Inarin alakoulun viidesluokkalaiset.

Kairojen juhlaa

Esityksissä juhlitaan Lapin suuria koskemattomia kairoja. Tänä vuonna Suomen suurin kansallispuisto Lemmenjoki sekä Kevon ja Sompion luonnonpuistot täyttävät 60 vuotta, ja kaikki lakisääteiset erämaat puolestaan 25 vuotta. Juhlinnan kohteet näyttäytyvät erilaisina esiintyjien kerronnan ja kuvallisen tulkinnan kautta. Mukana on mm. poronhoitajan ja kullankaivajan näkökulmat. Jorma Luhdan esitys vie laajemmalle vaellukselle Suomen, Ruotsin ja Norjan Lappiin.

Camera Borealiksen ja Kaamos Jazzin yhteistyö on jatkunut jo muutaman vuoden ja tuttu konserttipaikka löytyy Inarin Sajoksesta, Saamelaiskulttuurikeskuksesta. Arctic Light- konsertti nostaa estradille Pertti Turusen luontokuvat sekä Veikko Hakkaraisen kvartetin solistinaan Iiris Raution ja toisena kokonaisuutena Martti Rikkosen luontokuvat sekä Niillas Holmberg & Šuvvaboját plays Veijo Länsman kokoonpanon.

Lippuja voi ostaa ennakkoon kaikkiin esityksiin Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta. Arctic Light -konsertin lippuja on Siidan lisäksi myytävänä myös Lipputoimiston kautta, Saariselällä palvelupiste Kiehisessä, Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Konserttiin on järjestetty maksullinen kuljetus Ivalosta ja Saariselältä.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Pertti Turunen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika