Ulkoilma 1.5.2016

Lokakuussa Kolin kansallispuistossa juostava Vaarojen Maraton uudistaa reittejään. Reitti muuttuu entistä polkuvoittoisemmaksi, kun Pielisen Rantatiellä juostavat osuudet vähenevät ja reitti kulkee jatkossa Mäkränvaaran ja Kolinuuron poluilla.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Uusi reitti on suunniteltu yhdessä Metsähallituksen kanssa. Muutos vastaa osallistujien toiveeseen siirtää reitin loppuosia enemmän poluille“, sanoo Heikki Hamunen tapahtumaa järjestävän Karelian Seikkailu-urheilijat ry:n puolesta.

Järjestäjinä olemme uudesta reitistä innoissamme. Lähtökohtana muutokselle on luottamus siihen, että uusi reitti pysyy tapahtumasta huolimatta siistinä ja hyväkuntoisena, eivätkä käytön jäljet näy maastossa.

Duo-sarja pois, lisää paikkoja ultrasarjoihin

Muutoksen myötä reittien pituudet tulevat hieman muuttumaan. Eri sarjojen tarkat pituudet mitataan lumien sulamisen jälkeen. Sarjajakoon tulee muutoksia siten, että duo-sarja jää kokonaan pois. Duo-sarjassa kahden hengen joukkueella oli käytössään yksi polkupyörä, jolla joukkueen jäsenet ajoivat vuoron perään itse tekemänsä etukäteissuunnitelman mukaan.

Duo-sarjassa kysyntä ei ole kasvanut vuosien mittaan kuten muissa sarjoissa. Nyt voimme vastaavasti hieman lisätä paikkoja muissa sarjoissa“, Hamunen sanoo.

Lisää paikkoja tulee 43 km sarjaan ja ultramatkoille.

43 km sarjassa on paikat 500 juoksijalle, 86 km sarjassa 150 juoksijalle ja 130 km sarjassa 50 juoksijalle“.

Ilmoittautuminen 10.5. alkaen: paikat arvotaan

Tapahtumaan voi ilmoittautua tiistaista 10.5. alkaen. Osallistumispaikat arvotaan kaikissa sarjoissa.

Arvontaan voi jättää tietonsa 24.5. asti. Jos ilmoittautuneita tulee johonkin sarjaan vähemmän kuin paikkoja on tarjolla, kaikki siihen sarjaan ilmoittautuneet mahtuvat mukaan ja ylimääräiset paikat voidaan siirtää toisiin sarjoihin“, Hamunen sanoo.

Muutoksena viime vuoden arvontaan on kimppa-arpa.

Osa juoksijoista haluaa osallistua nimenomaan yhdessä kavereidensa tai puolisonsa kanssa. Kimppa-arvan avulla koko kaveriporukka saa kerralla osallistumisoikeuden tai vaihtoehtoisesti kukaan ei saa. Yhteen kimppa-arpaan voi osallistua kuuden hengen porukka“.

Ilmoittautuminen hoidetaan tänä vuonna yhdessä Monesko-palvelun kanssa. Arvontaa varten voi omat tietonsa jättää aikavälillä 10.5.-24.5. Paikan saaneille ilmoitetaan asiasta, ja näillä on aikaa 30.5. asti mahdollisuus lunastaa paikkansa maksamalla osallistumismaksu.

Vaarojen Maraton on finaalikisa Buff Trail Tour Finland – ja Ultra Trail Tour Finland -kiertueilla. Viime vuoden tapaan kiertueen kärkijuoksijoille sekä edellisen vuoden Vaarojen Maratonilla kärkeen sijoittuneille varataan mahdollisuus ilmoittautua tapahtumaan arvonnan ohi.

Trail Tourin kymmenen kärki ja Ultra Trail Tourin viiden kärki ennen Vaarojen Maratonia sekä viime vuoden Ultra Trail Tour Finisher -statuksen saaneet“, luettelee Hamunen juoksijat, jotka viime vuoden suorituksen pohjalta ovat lunastaneet osallistumismahdollisuuden ilman arvontaa.

Lisätietoa www.vaarojenmaraton.fi

Lähde: Karelian Seikkailu-urheilijat ry Karsu
Kuva: Vaarojen Maraton / Aapo Laiho


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika