Ulkoilma 21.3.2019

Perinteisiä eräruokia opastaa valmistamaan leipää metsässä ilman uunia, neuvoo niksit ruoan säilömiseen eräretkiä varten sekä antaa satoja reseptejä erilaisten eräruokien valmistamiseen. Eräperinteiden ja retkiruoanlaiton grand old manin Turkka Aaltosen reseptit ja ruuanvalmistustavat ja Martti Arkon kuvitus tuovat lämpimän tuulahduksen takavuosien todellisista eräoppaista.


Mainos


Turkka Aaltonen on ollut aikaansa edellä ja kirjoittanut hyönteissyönnistä jo viime vuosituhannella. Perhosentoukat voissa paistettuina ja suolalla sekä peltotaskuruohon siemenillä maustettuina maistuivat herkullisilta.

Perinteiset eräruoat ovat yleensä yksinkertaisia, mutta retkiolosuhteet on osattava ottaa huomioon. Reseptit eivät ole turhantarkkoja ja ohjeita on helppo muokata saatavilla olevien ainesten ja mahdollisuuksien mukaan. Kirja antaa myös paljon vinkkejä ruokalistan täydentämiseen luonnonantimilla, kuten erilaisilla kasvinosilla ja sienillä.

Retkeilytoimittaja Joppe Ranta on valinnut vuosikymmenten varrelta Aaltosen resepteistä osuvimmat ja päivittänyt niistä herkullisen kokonaisuuden nykypäivän ennakkoluulottomalle eräkokille. ”Turkka Aaltosen opit ovat kulkeneet matkassani jo kolmenkymmenenviiden vuoden ajan, ja onkin upeaa, että voin nyt olla niiden sanansaattaja uudelle sukupolvelle.” Ranta iloitsee.

Kirjan reseptit on koottu kahdeksaan lukuun, kuten metsäriistaan, linturuokiin, kalaherkkuihin sekä erilaisiin juomiin – unohtamatta tietenkään eräklassikoita ja erikoisuuksia, joista Aaltonen on tunnettu. Tästä kirjasta monipuolinen eräkokkaaja voi poimia myös majavanhännän paisto-ohjeet, vinkit vadelmaolueen tai pemmikaanin tekoon.

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään grillikodassa, Vantaan Kuusijärvellä, tiistaina 26.3.2019 klo 17.00–18.30. Tarjolla on kirjan henkeen valmistettua keittoa sekä kahvia. Ilmoittautumiset: joppe(a)retkinikkari.fi

Karttakeskus


Mainos



Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika