Ulkoilma 30.10.2013

Alkutalvesta aina kysellään meiltä kovasti, että mitä uutta meillä on tällä kaudella tarjolla? ”No uutta lunta ainakin!”, tokaisi paikallinen pitkänlinjan matkailuyrittäjä. Välillä ikiaikaisen, uskomattoman upean ja toivottavasti muuttumattoman erämaan keskellä asujaa puuduttaa ajatus, että aina pitäisi olla jotain uutta tarjolla.

Mutta kehitytään ja kehitetään meilläkin muun maailman tahtiin. Vasta saimme valmiiksi Salla2020- kehittämisohjelman, jossa panostetaan muun muassa kesämatkailun kehittämiseen, laatuun, erämaahan sopivan majoituskapasiteetin, palveluiden ja tuotetarjonnan lisäämiseen ja varaudutaan kasvavaan rajanylitysten määrään. Silti haluamme pysyä yhä edelleen omintakeisena ja aitona erämaakohteena, jossa on myös pysyviä asioita ja ihmisiä.

Tälle kaudellekin on tulossa niitä kysyttyjä uutuuksia. Omatoimisten lumikenkäilijöiden riemuksi on korkeammalle Sallatunturille (ent. Iso Pyhä) merkattu sinisin merkein lumikenkäreitti Pohjoisrinteen juurelta. Sinne on hyvä patikoida nauttimaan omasta rauhasta ja ihastelemaan ympärillä aukeavaa tunturierämaata. Lumikenkiä saa vuokrata esimerkiksi Salla Ski Resortin välinevuokraamosta tai Sallan Poropuistosta.

Uutuutena on myös potkukelkkojen vuokrausmahdollisuus B. Art Collectionilta. Näillä menopeleillä sulaudut liukkaasti paikallisväestön joukkoon. Menopeleistä puheen ollen: Yhtä matkailutoimijaa alkoi harmittaa, kun neljänkymmenen asteen pakkasillakin varmatoimisimmat Ladat ovat väistyneet pikkuhiljaa Sallan katukuvasta uudempien ajokkien myötä ja vieneet samalla muassaan palan paikallishistoriaa. Nyt Ladat palaavat Sallaan! Sallan Poropuiston uudessa ohjelmapalvelussa testaillaan Ladan ylivertaisia erämaaominaisuuksia jäärallissa.

Sallan hiihtokeskuksen lapsille suunnattu ohjelmatarjonta lisääntyy ja hiihtokoulu järjestää tapahtumia lapsille tulevan talven aikana. Sallan hiihtokeskuksen maskotti Karhu tullaan näkemään entistä useammin rinteillä. Speden aikoinaan keksimä linko ja sen mukaan nimetty linkomäki muokkautuu uuteen iskuun laskettelijoita varten. Linkomäen profiili on ollut mäkihypyn alastulomäeksi sopiva, mutta tänä talvena sen uudesta profiilistä pääsevät nauttimaan muutkin kuin aivan huimapäisimmät laskijat. Linkomäki on rinnekartassa merkattu mustaksi numerolla 1.5 ja se sijaitsee aivan eturinteiden eteläreunassa.

Keloravintolan, Salla Ski Resortin sekä Holiday Clubin yhteistyönä Keloravintolan parkkipaikalle pystytetään syksyn aikana poroaitaus poroineen ilahduttamaan lapsiperheitä. Aitaus tullaan sijoittamaan niin, että poroja pääsee katselemaan ja ruokkimaan ravintolan parkkipaikalta ja perheiden pienimmät pääsevät tutustumaan poroihin  myös laskettelurinteen puolelta. Poroja voi seurata ja ihailla koko talvikauden ja Keloravintolasta voi hankkia makupaloja Punakuonon ja kumppaneiden ruokintaan.

Sallan liikuntakeskuksessa on tarjolla tällä kaudella uutuuksina Functional Power ja Body Shape liikuntaryhmät sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen liikunnanohjaukseen, Personal Trainingiin. Sallan keskustassa sijaitseva Hoitohuone Sieka tarjoaa erämaan aktiviteeteissa kipeytyneille lihaksille hemmottelua muun muassa turvehartiahaudehoitojen avulla.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde ja kuva: Matkalle Sallaan ry

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika