Ulkoilma 1.9.2016

Metsähallitus otti tuoreen suunnan Urho Kekkosen kansallispuiston reittisuunnitteluun. Teemoitetut ja tarinoihin liitetyt tutut reitit on nyt paljon helpompi paketoida osaksi alueen matkailuyritysten muita palveluja. Uudistus myös helpottaa kansallispuistokävijöiden reitinvalintaa. Tunturiin-lähireitit vievät tarinallisille päiväretkille, haastavammat Kairaan-erämaareitit tarjoavat useamman päivän vaellusretkiä.


Mainos


uudet_ukk_reitit

ukk_aurorapolku_tuotekortti
Tuotekortit esittelevät uudistuneita reittejä.

Yhdeksän rengasreittiä Urho Kekkosen kansallispuistossa on saanut aivan uutta lisäarvoa teemoituksella, tarinoilla, reittikuvauksilla ja uudistetuilla luontotietotauluilla. Uudistuksella helpotettiin kansallispuistoon mielivien reitinvalintaa, mutta uudistus vastaa myös alueen matkailuyrittäjien toiveisiin. Nyt yrityksillä on selkeä työkalu kansallispuiston ja reittien paketoimiseen osaksi asiakkaidensa vierailua.

Reittituotteet ja näkyminen vahvemmin matkailualueella ovat asioita, joita kansallispuistolta on toivottu pitkään. Nyt vastasimme huutoon ja tästä hyötyvät kaikki: asiakkaat, yritykset ja myös me kansallispuistossa”, iloitsee puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi.

Yhdeksän päiväretkiin soveltuvan Tunturiin-teemareitin lähtöpaikat ovat Saariselällä ja Kiilopäällä. Patikoijia johdattaa jokaisella päiväretkireitillä oma symbolinsa, joita seuraamalla voi turvallisesti keskittyä nauttimaan kansallispuiston luonnosta.

Reitit saivat selkeän reittiselostuksen vaativuustasoineen, tarvittavine varusteineen ja kestoineen. Reittien tarinat ja sisällöt löytyvät piakkoin Metsähallituksen luontoon.fi-verkkopalvelusta. Kaikki materiaali löytyy myös englanninkielisenä. Maastoon on viety uusia risteysviittoja ja karttoja ja muita opasteita. Opasteiden vaihtotyö saadaan valmiiksi talveen mennessä. Myös pidemmät Kairaan-erämaareitit saavat tuotekorttinsa pian.

Uudet reittituotteet esiteltiin Saariselän ja Kiilopään yrityksille eilen Saariselällä Aurorassa, uudessa kansallispuiston tauko- ja tapahtumatuvassa. Yrityksillä on nyt käytössään monipuolinen kansallispuistotyökalupakki. Pakista löytyy mm. tuotekortteja, julisteita, käsikirja reittituotteiden käyttöön ja materiaalit verkkomarkkinointiin. Yrityksistä toivotaan aktiivisia kansallispuistokumppaneita.

Metsähallitusta sparrasi reittiuudistuksessa Rovaniemeläinen Mainostoimisto Ajatus. Yhteistyö toi perinteiseen ajatteluun uusia tuulia ja toimi hyvin tulkkina yritysmaailman ja kansallispuiston välillä.

Lähde: Metsähallitus
Kuvat: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika