Ulkoilma 21.11.2012

Vatnajökull-jäätikön länsilaidalla maaliskuussa 2012.

Aiemmin UlkoilunMaailma.fi:n reissu-uutisista tuttu erä- ja luonto-opas Jaakko Heikka tarjoaa nyt kursseja, opastettuja vaelluksia ja retkikuntia talvivaelluksesta sekä arktisista alueista kiinnostuneille ulkoilijoille. Jaakon tarkoitus on jatkaa Kari ”Vaiska” Vainion ansiokasta työtä ladunavaajana ja auttaa suomalaisia toteuttamaan retkeilyllisiä unelmiaan pohjoisissa erämaissa.

Talvelle 2013 on tarjolla kolmiportainen nousujohteinen kokonaisuus, jonka myötä voit päätyä vaikka hiihtämään halki Euroopan suurimman jäätikön!

Ensimmäisessä osassa perehdytään arktisen hiihtovaeltamisen ja retkikuntana toimimisen perusteisiin, kuten tarvittaviin varusteisiin, turvallisuuteen ja majoittumiseen puuttomalla alueella. Toisessa osassa perusteet viedään käytäntöön viikon mittaisella hiihtovaelluksella upealla Sarekin suurtunturialueella. Kokonaisuus huipentuu toukokuussa Euroopan suurimman jäätikön ylitykseen aiemmin opittuja taitoja hyödyntäen.

Hiihtovaelluskurssien ja -retkien ajankohdat ovat seuraavat

– Arktisen hiihtovaeltamisen perusteet: 25.-27.1.2013 ja 6.-8.2.2013; Lappeenranta, Etelä-Suomi
– Arktisen hiihtovaeltamisen jatkokurssi: 1.-9.3.2013; Sarek, Pohjois-Ruotsi
– Vatnajökull 2013 – Retkikunta halki Euroopan suurimman jäätikön: toukokuu 2013; Vatnajökull, Islanti

Tulevaisuudessa Jaakon on tarkoitus avata uusia latuja ja polkuja myös muille pohjoisille alueille, joten perusteiden harjoittelu ei mene hukkaan, vaikka Sarek tai Islanti eivät aikatauluihin tällä kertaa sopisikaan.

Edellä mainittujen kurssien lisäksi Jaakko tarjoaa myös asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä opaspalveluita ympäri vuoden. Tammikuussa ja maalis-huhtikuussa on tarjolla myös ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää talviretkeilytaitojen harjoittelua koiravaljakkoretkiin Pohjois-Suomessa.

Lisätietoja talven 2013 ohjelmasta http://korpijaakko.wordpress.com/opaspalvelut/arktinen-hiihtovaellus-talvi-2013/

Lisätietoja Jaakon tarjoamista opaspaleluista löytyy info-sivuilta http://korpijaakko.wordpress.com/opaspalvelut/ tai sähköpostitse jaakko.heikka(a)gmail.com.

UlkoilunMaailma.fi / Kuva: Jaakko Heikka

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika