Ulkoilma 11.1.2015

Melkein keskellä kylää, mutta kuitenkin kansallispuiston rauhassa ja poissa kylän valoista Luttojoen toisella puolella tulee olemaan Saariselän uusin lähiluontopolku. Polku palvelee ympärivuotisesti kävelijöitä. Edes talvella ei tarvita lumikenkiä vaikka kansallispuiston puolelle mennäänkin.

Urho Kekkosen kansallispuisto ja Inarin kunta toteuttivat yhdessä kaivatun polun ja jo tänä talvena se on käytössä. Saariselän asiakasryhmiin kuuluvat aasialaiset matkailijat eivät välttämättä uskaltaudu perinteisille suomalaisten suosimille patikointipoluille tai hiihtoladuille. Uusi polku on vastauksena heidän tarpeisiinsa. Venäläiset asiakkaat puolestaan arvostavat laatua ja mukavuutta. Tätä polun varrelle tuo kesällä 2015 rakennettava taukopaikka sekä mahdollisuus kulkea polku kävellen läpi talven. Polku pidetään avoinna kulkijoille jo nyt alkaneena talvikautena.

Reitti on kaikkiaan 1,7 km pitkä ja on sopiva iltakävelyn tai lyhyen päiväretken kohde. Tuleva taukopaikka toimii piknik-alueena, tulilla istuskelun ja rauhoittumisen paikkana. Tavoitteena on, että polulla ja taukopaikalla voi helposti irtaantua matkailukeskuksen humusta ja saada mielikuvan kauempana keskuksesta alkavasta laajasta erämaasta. Reitti ja taukopaikka palvelevat omatoimisia retkeläisiä ja matkailijoita, mutta myös ohjelmapalveluyritykset tulevat käyttämään ryhmiä taukopaikkalla.

Lähiluontopolku on kuljettavissa jo nyt. Kesällä 2015 Luttojoen yli valmistuu oikea 17 m pitkä kaarisilta sekä taukopaikka. Reitille pääsee latujen lähtöpisteen kautta tai Iiskonlompolon kautta.

talvikavelyreitti_saariselk

Lähde: Saariselkä / Kuvat: Saariselkä ja Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika