Ulkoilma 17.6.2013

koliruunaapatvinsuopetkeljarvi_isoPohjois-Karjalan suosituimmista retkeilyalueista on ilmestynyt uusi ulkoilukartta Koli Ruunaa Patvinsuo Petkeljärvi. Yksityiskohtaisten maastotietojen lisäksi kartalle on merkitty retkeilyreitit, hiihtoladut ja kelkkareitit, retkeilyrakenteet, ruokailu- ja majoituspaikat sekä nähtävyydet. Kartta korvaa aiemmin saatavilla olleet alueiden erilliset kartat ja tarjoaa ensimmäistä kertaa ulkoilukartan myös Petkeljärveltä.

Yhdellä kaksipuolisella kartta-arkilla on kolmen kansallispuiston sekä Ruunaan retkeilyalueen kartat, kaikki samassa mittakaavassa 1:25 000. Kartalla on ETRS-TM35FIN- ja YKJ-koordinaattiruudustot. Uutuutena merkkienselitteen kielenä on suomen, ruotsin, englannin ja saksan ohella venäjä.

Koli on kävijämäärältään yksi maamme suosituimmista kansallispuistoista. Kolille houkuttelee paitsi upea kansallismaisema, myös hyvät lähiretkeilymahdollisuudet ja Herajärven kierros -vaellusreitti. Koli on valittu Vuoden retkikohteeksi 2013.

Patvinsuo on erämainen kansallispuisto, jossa on vanhoja metsiä, avaria soita ja hiekkarantaisia järviä. Alueen polkuverkosto soveltuu hyvin muutaman päivän retkiin, ja retkeä voi helposti jatkaa etelään tai pohjoiseen Karjalan kierroksen reittejä pitkin.

Petkeljärvi sijaitsee aivan itärajan tuntumassa Ilomantsissa. Kansallispuisto tunnetaan komeista harjuista, kirkasvetisistä järvistä ja sodanaikaisista varustuksista. Puiston alue sopii päiväretkeilyyn ja pohjoiseen suuntautuva Taitajan taival -reitti pidempiin retkiin.

Ruunaan retkeilyalue ja luonnonsuojelualue Lieksassa tunnetaan vapaana virtaavasta Lieksanjoesta, jonka kosket tarjoavat elämyksiä kalastajille, melojille ja matkailijoille. Myös Ruunaalla on useiden kymmenien kilometrien retkeilyreitistö ja latuverkosto.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Karttakeskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika