Ulkoilma 15.3.2014

Suomessa toimii yhdeksän maakunnallista virkistysaluetoimintaan keskittyvää yhdistystä tai säätiötä, joiden tarkoituksena on turvata ja kehittää toimialueensa virkistys- ja retkeilymahdollisuuksia sekä vaalia maakunnan luonnon ja maiseman omaleimaisuutta. Virkistyskäytön edistämisen toteuttamiseksi nämä yhdistykset ostavat tai vuokraavat alueita tai hankkivat niihin käyttöoikeuksia sekä huolehtivat niiden hoidosta ja rakentamisesta.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana maakunnalliset virkistysalueyhdistykset ovat tiivistäneet keskinäistä yhteistyötään ja tuloksena on syntynyt yhdistysten yhteinen Virkisty.info-sivusto.

Maakunnalliset virkistysalueyhdistykset tarjoavat käyttöösi satoja luontokohteita, joita löytyy niin saaristosta, sisävesiltä kuin mannermetsistä. Alueiden yhteenlaskettu maapinta-ala on noin 1 900 hehtaaria ja rantaviivaa jopa 150 km. Virkistysalueilla voit esimerkiksi veneillä, meloa, patikoida, yöpyä laavuilla tai erikseen varattavissa mökeissä, kalastaa, saunoa, uida. Suurimmassa osassa kohteita on vähimmäisvarustuksena tulisija sekä wc. Sivuston hakutoiminnolla voi etsiä virkistysalueita haluamasi kohdekriteerien avulla. Retkeilyn suunnittelu helpottuu kun etukäteen voi etsiä sopivan kohteen omien vaatimusten ja mieltymysten mukaan. Eri virkistysalueiden yksilöllisestä ohjelmatarjonnasta kerrotaan kunkin yhdistyksen verkkosivuilla, joille pääsee kätevästi sivuston etusivun kartalta.

Sivusto on avautunut suomenkielellä ja piakkoin valmistuvat myös ruotsin-, englannin- ja venäjänkieliset versiot. Suomenkieliset versiot löytyvät osoitteesta www.virkistys.info, jonne myös ruotsinkieliset sivut aukeavat. Englannin- ja venäjänkieliset sivut tulevat löytymään osoitteesta www.outdoorsinfinland.info.

Tutustuimme sivustoon

Sivusto on hyvin pelkistetty eikä itsessään kerro reiteistä mitään tarkempaa infoa. Sivuston kuitenkin tekee tutuksi virkistysalueyhdistykset tai ainakin auttaa löytämään ne. Hakutoiminnolla pääsee reittien linkkeihin mutta kaikista reiteistä ei valitettavasti ollut edes linkkiä. Tutustumiskäynnillä sivustosta jäi keskeneräinen tunnelma. Ajatus on kuitenkin hyvä ja toivottavasti sivustosta saadaan tulevaisuudessa enemmän irti.

Mukana hankkeessa ovat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, Hämeen virkistysalueyhdistys, Kymenlaakson virkistysalueyhdistys, Pirkanmaan virkistysalueyhdistys, Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistys, Päijänteen virkistysalueyhdistys, Saimaan virkistysalueyhdistys sekä Uudenmaan virkistysalueyhdistys.

www.virkistys.info

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry ja Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika