Ulkoilma 3.5.2016

Jouni Laaksosen kirjoittama uusi Karhunkierros Retkeilyopas on ilmestynyt.


Mainos


Tunnetun retkeilytoimittaja Jouni Laaksosen kirjoittama uusittu Karhunkierroksen retkeilyopas sisältää tarkat kuvaukset Karhunkierroksen vaihtoehdoista ja alueen päiväreiteistä. Kirja on ehdoton kumppani ensi kertaa Karhunkierrokselle suuntaavalle ja antaa uutta kokeneellekin Oulangan-kävijälle.

Ensimmäisen kerran jo 1954 viitoitettu Karhunkierros on yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä. Nyt julkaistu retkeilyopas kuvaa tarkasti Karhunkierroksen eri vaihtoehdot ja kaikki Ruka–Oulanka-alueen päiväreitit. Kirjasta löytyvät reittikuvaukset ja alueen ulkoilukartta samoissa kansissa. Kaikkiaan kirjassa esitellään noin 20 erilaista reittiä. Lisäksi neuvotaan, kuinka pienilläkin poikkeamilla reiteiltä pääsee näkemään muun muassa huikeita vesiputouksia, näköaloja ja luolia.

Karhunkierros on huikea reitti, ja tyystin erilainen kesän ja syksyn eri kuukausina. Lisäksi Oulanka-Ruka-alueella on keskenään hyvin erilaisia päiväreittejä, jotka sopivat mainiosti lapsiperheillekin“, kertoo Jouni Laaksonen, joka ihastui Kuusamoon jälleen uudestaan kirjaa tehdessään.

Kirjan avulla myös oppii, milloin ja minne kannattaa suunnata, jos haluaa nähdä neidonkengän, tikankontin, tummaneidonvaipan tai muita Oulangan kansallispuiston kasviharvinaisuuksia. Luonnonnähtävyyksien lisäksi oppaassa esitellään alueen mielenkiintoiset kulttuurihistorialliset kohteet.

Opaskirjassa on

-Kuvaus Oulangan ja Rukan alueen luonnosta, kulttuurihistoriasta ja kaikista reiteistä. Oppaassa esitellään 20 eri reittiä, kaikki lyhimmistä päiväretkistä Karhunkierrokseen ja ylikin.
-Karhunkierroksesta 1:50 000 ulkoilukartta, johon on merkitty toista sataa erityisen mielenkiintoista käyntikohdetta. Reitin varressa olevien tunnettujen kohteiden lisäksi kirjassa esitellään paljon hieman reitin ulkopuolella olevia kauniita, erikoisia tai muuten kiinnostavia paikkoja. Kohteiden koordinaatit lopussa luettelona.
-Rukalta, Juumasta ja Kiutakönkäältä lisäksi tarkemmat kartat (1:25 000).
-Oppaan tietolaatikoiden avulla voi myös tunnistaa Oulangan erikoisia kasveja, tavallisimpia jälkiä jättäviä eläimiä, sekä ymmärtää vanhan metsän piirteitä.

Opas on suunniteltu palvelemaan niin etukäteissuunnittelussa kuin maastossakin. Muita karttoja ei Karhunkierrokselle tarvita. Opas on kevyt (175 grammaa) ja siinä on ohut kierreselkä, jonka ansiosta karttasivut voi taittaa näkyviin karttalaukkuun.

karhunkierros_retkeilyopas_aukeama

Oppaan tiedot

Kustantaja: Karttakeskus
Koko: 7 x 21 cm
Tekijä: Jouni Laaksonen
Sivumäärä: 96
Ulkoasu/sidosasu: kierresidottu
Painos: 1.
Kirjastoluokka: 79.4
Painovuosi: 2016
ISBN 978-952-266-438-9
lmestynyt: 20160419
EAN 9789522664389

Ulkoilma ei ole vielä tutustunut oppaaseen.

Lähde ja kuvat: Jouni Laaksonen sekä Karttakeskus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika