Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 27.5.2015

Uusi ilmainen MobiRanger-mobiiliopas esittelee Urho Kekkosen kansallispuiston kiinnostavimmat historiakohteet ja Pyhä-Luoston kansallispuiston geologian. Sovellus johdattaa nähtävyyksille ja kertoo niistä tekstein, äänitarinoin, kuvin ja videoin. MobiRanger pitää kulkijan myös kartalla, opastaa reitille, tuville ja taukopaikoille.

Oma kansallispuisto-opas aina mukana

Retkeilykesä 2015 avaa uuden lehden Pyhä-Luoston ja Urho Kekkosen kansallispuistojen opastukseen. MobiRanger-sovellus tuo henkilökohtaisen puisto-oppaan kulkijoiden taskuun. MobiRanger kertoo Urho Kekkosen kansallispuiston kiinnostavimpien historiakohteiden tarinat ja perehdyttää Pyhä-Luoston kansallispuiston geologian ihmeellisyyksiin. Opas myös seuraa oman retken taittumista reaaliajassa kartalla.

Retkeilyreittien maasto-opasteet palvelevat jatkossakin tiedonjanoisia, mutta mobiililaite mahdollistaa rikkaamman tiedonsaannin. Nähtävyyden tiedot aktivoituvat MobiRangerissa hieman ennen kohteelle saapumista. Tarjolla on napakoita faktoja ja laveampia tarinoita menneistä legendoista. Valokuvat ja lyhyet videot kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Äänitarinat ja lintujen ääninäytteet elävöittävät tekstejä ja aktivoivat aistit luontoa havainnoimaan.

Lataa ilmainen sovellus älypuhelimeen tai tablettiin

MobiRangerin voi ladata iOS ja Android-mobiililaitteille sekä Windows 8 Phone -puhelimille. Helppokäyttöisen MobiRangerin saa käyttöön oman mobiililaitteen sovelluskaupasta maksutta. Sovellus toimii kosketusnäytöllisissä matkapuhelimissa ja tableteissa, joissa on gps-ominaisuus. Sovellus ja sen sisällöt ovat saatavilla suomen- ja englanninkielillä.

mobiranger_01

Kansallispuistojen karttoja ja sisältöjä voi selailla MobiRangerissa verkkoyhteydessä, mutta maastoon kannattaa ladata retkikohteen kartat ja muu sisältö mukaan laitteen muistiin. Pyhä-Luoston ja Urho Kekkosen kansallispuistot on jaettu useammalle karttalehdelle suosituimpien lähtöpaikkojen mukaan helpottamaan aineiston lataamista ja selaamista. Sisältöihin voi siis tutustua jo etukäteen retkeä suunnitellessa tai jälkeenpäin kotisohvalla reissua muistellen.

MobiRanger on Citynomadi Oy:n, oman mobiiliopastus-konseptinsa luoneen yrityksen, kansallispuistoille räätälöimä tuote. Sovellus tuotettiin EU:n ENPI Kolarctic-ohjelman rahoittamassa ABCGheritage – Pohjoinen Perintömme -hankkeessa.

Lisätietoa MobiRanger-mobiilioppaasta saa Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta, Tankavaaran luontokeskuksesta ja Saariselän palvelupiste Kiehisestä.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika