Ulkoilma 5.2.2017

Suomen Erätaito aloitti Haltian Risurallin yhteydessä uuden toimintamuodon: Korpiklubi on Suomen Erätaidon tarjoama jäsenkerho kaikille ulkoilmaelämästä ja erätaidoista kiinnostuneille.


Mainos


Millaista on Korpiklubin toiminta?

Suomen Erätaito järjestää vuoden aikana erilaisia klubi-iltoja ja tapahtumia, jotka on tarkoitettu vain Korpiklubilaisille. ”Korpiklubi on Suomen Erätaito Ry:n pyörittämä kerho, joka tarjoaa erä- ja retkeilytaidoista kiinnostuneille ihmisille yhteisön, missä pääsee kehittämään tietoja ja taitojaan sekä nauttimaan samanhenkisten seurasta”, keroo Suomen Erätaidon varapuheenjohtaja Joppe Ranta.

Näiden klubi-iltojen sisältö vaihtelee. Ohjelman sisällöissä pyritään olemaan ajan hermoilla – tai tarvittaessa nostamaan arvokkaita aiheita esille. Tapahtumiin voidaan esim. tuoda mukaan kiinnostavia puhujia, tai järjestää jäsenien toivomaa koulutusohjelmaa, kädentaitojen kehittämistä jne.

Klubi-illat ovat puitteiltaan rentoja ja asiallisia. Klubi-illoille ei määritellä mitään kiinteää paikkaa, vaan myös tapahtumaympäristöä pyritään vaihtamaan. Ruokaa ja juomaa on tarjolla mahdollisuuksien ja paikan mukaan. Toisaalta Korpiklubi voi kokoontua myös metsässä. Klubitapahtumat voivat siksi olla jäsenille maksuttomia tai maksullisia – riippuen kyseisen tapahtuman kuluista.

Suomen Erätaidolla on hyvät yhteistyöverkostot niin retkeilyvälineiden valmistajiin kuin maahatuojiinkin. Siksi tulossa on myös vain Korpiklubin jäsenille tarkoitettuja etuja, mm. erilaisten etuosto-oikeuksien muodossa. Lisäksi jäsenenä voit saada mahdollisuuden testata kiinnostavia uusia varusteita, voit päästä mukaan valmistajavierailuille – tai uutuustuotteiden esittelyyn jo ennen kuin ne ovat kaupoissa!

Kysyimme Suomen Erätaidon varapuheenjohtaja Joppe Rannalta muutaman kysymyksen liittyen uuteen Korpiklubiin.

Kenelle Korpiklubi on suunnattu?

Korpiklubi on suunnattu ihan kaikille asiasta kiinnostuneille. Ei tarvitse olla retkeilykonkari liittyäkseen, mutta toisaalta meillä on tarjolla ohjelmaa, jotka kiinnostavat myös niitä konkareita. Kun perustimme Suomen Erätaito ry:n ja järjestimme Risuralleja tai muita tapahtumia, rupesi niissä pyörimään samanhenkisiä tyyppejä, jotka selkeästi tykkäsivät touhuistamme. Sama hyvä fiilis jatkui pyörittämissämme Facebook-ryhmissä (Risukeittimien kokoontumisajot, Bushcraft Suomi ja Retkikokki), joten lanseerasimme kannatusjäsenyyden. Erätaito ry:n toiminta meni kovaa vauhtia eteenpäin, kun esimerkiksi risukeitinbuumi valtasi Suomen ja pienellä porukallamme yritimme vastata kysyntään. Samalla kannatusjäsentoiminnan hoitamiseen ei juuri jäänyt aikaa”, kertoo Ranta.

Kun järjestimme viime kesänä Riihimäellä Erämessuille Nuotiopiiri-nimistä retkeilyn ohjelma-aluetta, ilmoittautui vapaaehtoisiksi iso joukko juuri näitä yhdistyksen ympärillä pyöriviä tyyppejä. Oli hieno fiilis saada porukkaa sinne pyyteettömästi hommiin, mutta samalla tuntui, että näille haluaisi kohdentaa toimintaa. Silloin kaikki saisivat jotain mielekästä tekemistä tämän aiheen ympäriltä, ja meille olisi matalampi kynnys kysellä korpiklubilaisia erilaisiin järjestelyhommiin”, Ranta jatkaa.

Mitkä ovat suurimmat hyödyt liittyä Korpiklubiin?

Näkisin, että yhteisöllisyys on isoin hyöty, ja tietenkin se kaikenlaisen tiedon saaminen ja tekemisen luominen. Korpiklubin toiminnan ydin kerhoilloissa/päivissä, joita pyrimme pitämäön 3 – 5 vuosittain. Lähtövuonna emme ehkä ihan viiteen pääse, mutta tästä se alkaa. Toki myös erilaiset aineelliset edut ovat ihan merkittävät. Me Suomen Erätaito Ry:ssä olemme hyvin retkeilyalan ytimessä ja meillä on hyvät suhteet alan toimijoihin, joten uskomme löytävämme monella tapaa kiinnostavia etuja jäsenistölle

Kuviot selkiytyvät ja tietenkin kehittyvät mitä pidemmälle Korpiklubin toiminta etenee, mutta esimerkkinä vaikka etuosto-oikeus yhteistyökumppaniemme ystävämyynteihin tai klubilaisille kohdennettu erikoistilaus, vaikka lasermerkatusta Korpiklubi-puukosta, ovat konkreettisia asioita. Meille tulee klubitapahtumiin kuuluisia puhujia, mutta yhtä tärkeässä osassa ovat erilaiset retkeilyalan asiantuntijat. Meillä voivat siis olla suositun television eräohjelman juontaja ja työryhmä kertomassa ohjelman teosta tai järjestämme kotaretkeilystä erikoispäivän missä on mahdollista kokeilla kotaelämän hienouksia ja testata markkinoiden erilaiset kotaratkaisut yhdellä kertaa. Ja tämä kaikki yksinoikeudella vain Korpiklubin jäsenistölle”, kertoo Ranta Korpiklubin hyödyistä.

Mitä Korpiklubi voisi olla tulevaisuudessa?

Me tulemme olemaan yksi tapa retkeilyharrastuksen monipuolistamiselle. Suomen Erätaito Ry:llä ei ole tarkoitus luoda isoa jäsenistöä, eikä pyrkiä Partioksi partion rinnalle tai Suomen Laduksi Suomen Ladun paikalle. Me haluamme tehdä yhteistyötä ja luoda siltoja kaikkien alan harrastajien ja järjestöjen sekä yritysten kesken. Korpiklubi on vain yksi tapa toimia, emmekä pyri olemaan kaikkien klubien äiti. Suomen Erätaito ry:llä on tavoitteensa ja uskomme aika monen toimija allekirjoittavan samat aatteet. Tärkeintä on madaltaa kynnystä retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Jos Korpiklubin toiminta on kiinnostavaa ja sitä kautta pystymme edistämään näiden arvojen toteutumista, niin silloin olemme onnistuneet”, kertoo Ranta.

Mitkä terveiset haluat lähettää klubista kiinnostuneille?

Kuvassa kaksi Suomen Erätsito ry:n perustajajäsenistä Anssi Romo ja Joppe Ranta.

Jos Korpiklubin toiminta tuntuu kiinnostavalta, niin liity mukaan. Jäseneksi pääsee helposti nettisivujemme kautta ja siitä se lähtee. Korpiklubissa tietoa jaetaan sähköisin tiedottein ja salaisen Facebook-ryhmän kautta. Kaikki jäsenet saavat brodeeratun kangasmerkin ja ensimmäistä klubi-iltaa valmistellaan jo kuumeisesti huhtikuulle. Tämän viikonlopun Luonnon päivät ja sen aikana järjestetty Risuralli ja Retkiyöhaasteen merkeissä vietetty yö Suomen luontokeskus Haltian pihalla antoivat taas intoa toimintaan. Kun Korpiklubi eilen julkistettiin saimme erittäin paljon positiivisia kommentteja ja kannatusta. Tuntui siltä, että tätä oli odotettu ja harjoittelu Risuralleissa ja muiden tapahtumien kanssa oli hyvää oppia ja tarvittava sysäys Korpiklubin perustamiseen”, kiteyttää Ranta.

Korpiklubi on avoin kaikille. Korpiklubin jäsenyys maksaa 25€/vuosi (2017), jota vastaan klubilainen saa brodeeratun kangasmerkin ja osallistumisoikeuden klubitapahtumiin sekä oikeuden erilaisiin jäsenetuihin.

Lisää Suomen Erätaito ry:n toiminnasta sekä Korpiklubista osoitteessa www.suomenerataito.fi

Lähde: Suomen Erätaito / Haastateltu: Joppe Ranta


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika