Ulkoilma 23.5.2017

Sota on osa Lapin menneisyyttä, ja pohjoisessa on yhä näkyvissä runsaasti toisen maailmansodan aikaisia rakenteita. Sotaa ihannoimatta Tankavaaran luontokeskuksen ympäristössä esitellään myös tätä osaa paikallisesta historiasta. Lauantaina 27.5. avataan yleisölle maanpuolustuskoulutusyhdistyksen rakentama kopio korsusta.


Mainos


Osana maailmanlaajuista operaatiota toinen maailmansota jätti jälkensä myös pienten Lapinkylien liepeille. Sodankylässä, Vuotson pohjoispuolella Tankavaaran luontokeskuksen ympäristössä sijaitsi aikoinaan saksalaisjoukkojen Schutzwall-puolustusasema. Sen rakenteita on yhä näkyvissä maastossa runsaasti Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Nykyajan retkeilijälle sota on kaukainen asia, ja moni on miettinyt mitä retkeilyreittien lähistön kuopat ja muut rakenteet ovat. Tankavaaran lähistön sotarakenteisiin on voinut tutustua sotahistoriallisella polulla, ja nyt polku täydentyy korsun kopiolla.

Korsu on rakennettu maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssina yhteistyössä Pohjan Pioneerikillan kanssa vuosina 2015-2017. Korsu avataan yleisölle nähtäväksi lauantaina 27.5. kello 13. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoa tapahtumasta

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Aini Magga


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika