Ulkoilma 6.2.2020

On siinä omanlaistaan rumankauneutta, Urho Kekkosen kansallispuiston Rautulammen väliaikaisessa sääsuojassa nimittäin. Rautulammen suosittu päivätupa tuhoutui tulipalossa viime vuonna, ja Metsähallituksella pysyväisratkaisua mietittäessä on kevätkauden ajaksi tuvan paikalle viety kankainen sääsuoja hiihtäjille ja muille alueen kulkijoille. Latuhuolto Rautulammelle aloitetaan ensi viikolla. 


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Antakaa tälle ruskealle kuplalle mahdollisuus vastaanottaa teidät siipiensä tai kankaidensa suojaan. Sisälle on asennettu lämmönlähteeksi pieni hohtavakylkinen kamina. Sisältä löytyy pölkkyjä istuimiksi, vieraskirja, vesisanko ja puulaatikko. Turvana on myös jauhesammutin, mutta toivottavasti sen käytölle ei tule koskaan tarvetta. Käsitelläänhän tulta aina varoen!

Ihan vieressä löytyy myös liiteri ja käymälä. Iso sekajäteastiakin siinä on, mutta eihän sille oikeastaan käyttöä ole, kun kaikkihan me tuomme omat roskamme maastosta pois, eikö niin.

Viime vuonna keväthiihtosesonki koki pienen kolauksen, kun Rautulammen päivätuvan palon takia latuja ei kunnostettu Rautulammelle saakka. Siitä monet olivat kovin pettyneitä. Eihän tämä väliaikaisratkaisu oikeaa tupaa korvaa, mutta tarjoaa kuitenkin suojaa. Metsähallituksen Luontopalvelujen pohtiessa Rautulammen pysyväisratkaisuja tällä mennään kevätkausi.

Metsähallitus
Markku Välitalo


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika