Ulkoilma 31.7.2014

Urho Kekkosen kansallispuiston palvelurakenteiden kunnostusta on jatkettu tänä kesänä. Kiilopään lähialueella sijaitsevia Luulammen ja Rautulammen tupia kunnostetaan ja Kiilopään kävellyimmät lähireitit saavat helppokulkuisemman pinnan. Mukana työssä on myös Pidä Lappi Siistinä ry:n talkoolaisia.

Luulammen suositun päivätuvan ja kahvilan kunnostus aloitettiin keväällä ja työtä jatketaan Pidä Lappi Siistinä ry:n ja Metsähallituksen yhteisellä talkooleirillä 3.-9.8. Luulammen lisäksi parinkymmenen leiriläisen työkohteita ovat Rumakuru ja Luirojärvi. Luulammen tuvan kunnostus valmistuu elokuussa, jotta syksyn ruskaretkeilijät pääsevät nauttimaan Luulampien kauniissa maisemassa nisukahvit.

Kiilopään lähireitistöjen kunnostusta helppokulkuisemmiksi jatketaan. Kiilopään yhden kilometrin pituinen luontopolku on jo sorastettu helppokulkuiseksi ja huippusuosittu Kiilopää-Luulampi-kesäreittikin saa paremman pinnan, jolla ei kompastele kivenmurikoihin. Syksyllä Kiilopään luontopolun nuotiopaikalle rakennetaan myös lasten leikkitelineitä.

Pidä Lappi Siistinä ry:n lisäksi kansallispuistossa ahkeroivat muutkin talkooporukat. Savukosken Manto-ojan autiotupaa kunnostetaan elo-syyskuun vaihteessa ja Anterijoen tulipaikalle pystytetään uusi liiteri talkoovoimin.

Kiilopään ja Luulammen palvelurakenteiden kunnostus on osa Metsähallituksen, ELY-keskuksen, Inarin kunnan ja Suomen Ladun yhteistä kaksivuotista hanketta, jossa parannetaan Kiilopään lähireitistön palveluja. Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle työllisyysperusteista investointiavustusta. Hanke on osa laajempaa Metsähallituksen ja kuntien yhteistä ohjelmaa Saariselän-Kiilopään alueen reitistön parantamiseksi.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika