Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 19.2.2017

Urho Kekkosen kansallispuiston Auroratuvalla on aina hiihtolomaviikoista pääsiäiseen asti keskiviikkoisin luontoiltoja eri teemoista. Tapahtumien aikana johdatellaan perheitä talviluontoon ja sukelletaan mm. Saariselän kultahistoriaan ja geologiaan. Iltojen aikana käydään retkellä myös syvemmällä kansallispuistossa ja Grönlannissa asti. Tapahtumat ovat aina keskiviikkoiltaisin klo 18 alkaen ja ensimmäinen pidetään 22.2.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Urho Kekkosen kansallispuiston tapahtumatupa Aurora kutsuu hiihtolomaviikoilla perheitä osallistumaan luontoiltoihin. Perhetapahtumiin on vapaa pääsy ja valaistuvissa illoissa voi vaikkapa paistella päivän viimeiset nuotiomakkarat viereisellä tulipaikalla. Iltojen teemoissa päästään Lapin ja erityisesti UK-puiston luontoon.

Hiihtolomien jälkeisillä viikoilla keskiviikkoillat on varattu erilaisille teemailloille joissa ääneen pääsevät eri alojen edustajat. Saariselän kullankaivuhistoriaan perehtynyt Seppo J. Partanen on paikalla 15.3. Tämän jälkeen vuoronsa saavat mm. vapaaehtoistyön keulahahmo Jouni Ohtamaa, utsjokelainen nuori Grönlannin kävijä Heini Koivuniemi, geologi Peter Johansson ja inarilainen luontokuvaaja Pertti Turunen. Teemailtoihin on 6 euron pääsymaksu.

Tapahtumatupa Aurora sijaitsee kivenheiton päästä Saariselän keskustasta talvikävelyreitin varrelta. Reittien lähtöpisteeltä alkava kävelyreitti on merkitty ja kuljettavissa tavallisilla talvikengillä.

Urho Kekkosen kansallispuisto toivottaa kaikki tervetulleiksi tapahtumiin.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Jaakko Heikka


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika