Tuomas Hietala 11.12.2016

Kirjoitin lokakuussa siitä, miksi kaikki kannattaa tehdä ulkona. Saitko kopin ajatuksistani? Suosin käytännönläheistä toimintamallia, koska sillä tavalla tätä elämää elän ja tiedän, että se toimii. Yksinkertaiset ratkaisut ovat niitä parhaita ratkaisuja, jos ja kun ajatus on pitkäjänteisessä tekemisessä oman hyvinvoinnin suhteen. Näinhän se aina pitää olla, ei ole muuta tietä. Tehdäänpä tästä tuon lokakuisen artikkelini jatkumo.


Mainos


Liikkuminen on minulle intohimo. Se on elämä. Se on se happi, jota hengitän. Ja näin sen pitäisi olla myös sinulla, koska liikkumalla investoit joka kerta itseesi. Kyllä, nimenomaan sinuun etkä kehenkään muuhun. Jokainen penni napsahtaa omalle tilillesi, miten loistava homma! Aina kun olet astunut ovesta ulos, olet tehnyt talletuksen tuolle tilillesi ja mikä parasta, se kasvaa valtavaa korkoa eikä sitä talousheilahtelut horjuta. Mutta myös sillä, mitä siellä ulkona teet, on merkitystä ja tässä kohtaa pääsemme oman elämänmittaisen visioni kimppuun.

Pelikenttä ulkona on rajaton: Se ei ole rajoittunut yhteen koneellisesti ilmastoituun sisätilaan, koska ulkona ilmastointi on vaihtelevan loistava ja sehän siitä hauskan tekeekin: Koskaan et tiedä ennalta mitä on tulossa ja joudut adaptoitumaan sen mukaisesti. Huomaathan edelleen, että en vieläkään puhu pelkästä voimaharjoittelusta, jota varten sisäsalit on luotu? Niitä ei ole luotu matoilla juoksemiseen, nämä ’innovaatiothan’ tulivat Amerikasta palvelemaan peruslaiskaa ihmistä. Mutta sinä tiedät paremmin: Tiedät, että on luonnonvastaista tehdä sisällä sellaista, mitä voit tehdä ulkona. Ja kaikkeahan me voidaankin tehdä ulkona.

Täytyy tapahtua ns.mental switch: Ajatusmaailmallinen ja hyvän fiiliksen mukanaan tuoma muutos, jolloin ymmärretään, että perhana, olohan onkin aivan loistava ulkosalikäynnin jälkeen. Juoksit, punnersit, joogasit tai vaelsit, sillä ei ole mitään väliä: Millä on väliä on sillä, että se tapahtui ulkona, posket tulivat punaisiksi ja sinulla on hymy huulilla. Pystyn elämään tämän ehdotuksen takana, koska tiedän edelleen että se toimii. Mennessäsi ulos generoit lisäaikaa itsellesi sen 30-minuutin pikatreenin sijaan, jota sinulle on toimivana myyty, mutta huomasit sen itse asiassa luovan lisää kiirettä.

www.talesofthetrainer.com
www.hotel-engelberg.ch

Teksti ja kuvat: Tuomas Hietala


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika