Ulkoilma 5.1.2012

Tapani- ja Hannu myrskyt ovat kaataneet puita myös kansallispuistoissa, suojelualueilla ja retkeilyalueilla Etelä-Suomen puistoalueella. Esimerkiksi Nuuksion ja Liesjärven kansallispuistojen alueella sähköt ovat poikki ja kännykässä ei ole kuuluvuutta (4.1.). Laajalahden Villa Elfvikin ympäristössä on kaatunut puita ja sähkölinjoja on alhaalla. Lauhanvuoren kansallispuistossa ja Hämeenkankaalla on teitä poikki. Kolin kansallispuistossa ja Evon retkeilyalueella on kaatunut yksittäisiä puita. Saaristomerellä ei vielä olla veneellä päästy tarkistamaan saaria ja Koloveden ja Repoveden myrskyn vaikutuksista ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Mitä vaikutusta tällä on retkeilijälle?

Metsässä liikkujia kehotetaan varovaisuuteen. Puita voi vielä kaatuilla metsässä. Polkujen ja hiihtolatujen tukkeena voi olla kaatuneita puita. Vaaratilanteen sattuessa kännykällä ei välttämättä saa yhteyttä kaikkialla. Mikäli liikut itseksesi luonnossa, niin ilmoitathan reittisi ja aikataulusi läheisille. Muista myös kertoa suunnitelmistasi tuvista löytyviin vieraskirjoihin.

Tällä hetkellä teitä raivataan auki, mutta polkujen raivaaminen tulee kestämään jonkin aikaa. Puita on kaatunut myös muutamalle Metsähallituksen rakennukselle, mutta vahingot eivät näillä tiedoilla ole mittavia.

Myrskytuhoista toivotaan ilmoitettavan Metsähallituksen  asiakaspalvelupisteisiin.

UlkoilunMaailma.fi / Alkuperäinen artikkeli: Metsähallitus/Luontoon.fi {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika