Ulkoilma 16.3.2014

Kansallispuistoissa toimivat yritykset ja Metsähallitus kehittävät yhdessä kansallispuistovetoista matkailua. Pohjana ovat uunituoreet tutkimustulokset kansallispuistojen näkyvyydestä maamme matkailumarkkinoinnissa. Ideointityöpajoissa kehitetään kestävään luontomatkailuun pohjautuvia tuotteita ja parannetaan yritysten ja kansallispuistojen näkyvyyttä maailmalla.


Mainos


Tuoreita tutkimustuloksia kansallispuistomatkailusta

Uunituoreessa Haaga-Perhon tutkimuksessa verrattiin Suomen ja maailman kansallispuistomatkailua, luodattiin matkanjärjestäjien toiveita ja kokemuksia Suomen luontomatkailusta sekä havainnoitiin yritysten ja kansallispuistojen löydettävyyttä verkossa.

Työpajoista konkretiaa yritysten näkyvyyden parantamiseksi

Pyhä-Luoston, Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistoissa järjestetään työpajoja alueiden yrityksille. Työpajoissa opitaan muun muassa konkreettisia keinoja paremman näkyvyyden saamiseksi yritysten verkkosivuille – miten matkailutiedon etsijät löytävät sivut helpommin ja miten sivut tarttuvat paremmin hakukoneisiin. Matkailualueiden näkyvyyden parantamiseksi on tärkeää, että kaikki pyrkivät parantamaan sivujaan yhteistyössä.

Ensimmäinen työpajakierros alkaa Lemmenjoelta 2.4. Saariselällä ollaan 3.4. ja Pyhätunturilla 4.4.2014. Neljän työpajakierroksen teemat ovat osaaminen, tuotteistaminen, markkinointi ja rakenteet. Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki alueilla toimivien matkailuyritysten edustajat. Yrityksille on lähetetty kutsu ja lisätietoa työpajoista.

Yleistä hankkeesta

Tutkimukset ja työpajat ovat osa syksyllä käynnistynyttä Kansallispuistot Lapin matkailun kärjiksi – hanketta, jossa kehitetään kansallispuistojen kestävää luontomatkailua ja edesautetaan kansallispuistoihin nojautuvan matkailun tuotekehitystä ja markkinointia.

Hanketta vetää Metsähallituksen Lapin luontopalvelut ja kohdealueina ovat Pyhä-Luoston, Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistot ympäristöineen. Rahoitus: EAKR, Metsähallitus, kunnat, yrittäjät ja matkailuyhdistykset.

Lisätietia hankkeesta

Lähde: Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika