Ulkoilma 10.4.2015

Ulos luontoon TV1 sunnuntaisin 19.4. – 17.5.2015 klo 18.15 – 18.45, uusinta maanantaisin n. klo 1.05 ja keskiviikkoisin klo 16.20. Yle Areenassa vuoden ajan.

Suosikkisarja Ulos luontoon seuraa kevään etenemistä kansallispuistoissa ympäri maata, tutkii linnunpesät, kahlaa rapakoissa sekä haastaa kaikki mukaan kartoittamaan Suomen sammakot, liskot ja käärmeet.

Minna ja Pirkka-Pekka

Juontajana jatkaa jo edellisiltä kausilta tuttu Minna Pyykkö, joka saa seurakseen legendaarisen luontomiehen Pirkka-Pekka Peteliuksen.

Vaikka molemmat juontajat ovat tehneet luonto-ohjelmia jo vuosien ajan, tämä on ensimmäinen kerta kun he työskentelevät yhdessä. ”On mahtavaa tehdä töitä Pirkka-Pekan kanssa. Hänen innostuksensa luontoa kohtaan on erittäin tarttuvaa”, Minna iloitsee.

Kamera seuraa mäyrää

Ulos luontoon -tiimin suurin tavoite tänä keväänä on seurata mäyrän pesintää ja niiden yöllistä elämää. Seurantakameroiden asennus on jo alkanut ja alku näyttää lupaavalta. Mutta se, kuinka pitkään kamerat toimivat ja pysyvätkö mäyrät kuvattavassa pesässä, jännittää koko tiimiä.

Pääsemme ötökkäsafarille ja näytämme katsojille, miltä maailma näyttää hyönteisen silmin. Tutkimme linnunmunia ja puhumme siitä, miten poikaset voivat piipittää emolleen kuoren läpi”, Minna kertoo kevätseurannasta.

19.4. Lintujen pesät ja kevätmuutto
Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius toivottavat kevään tervetulleeksi. Tutkimme kuinka lintujen muutto etenee ja sukellamme pesänrakennuksen saloihin.

26.4. Vedenalainen maailma
Suomalaiset tuntevat Australian koralliriutat paremmin kuin omat järvensä. Perehdymme järvien ihmeelliseen maailmaan ja sukellamme Suomen vesiin!

3.5. Käärmeet ja kumppanit
Suomesta on löytynyt uusi matelijalaji! Yritämme auttaa sammakoita ja tarkastelemme käärmeitä kosketusetäisyydeltä.

10.5. Ötökkäsafari
Miten suojellaan luontoa räjäyttämällä? Ilman hyönteisiä meiltä loppuisi ruoka. Tutustumme makromaailmaan.

17.5. Finaalilähetys
Aarresaari-kirjan kirjoittaja Jarmo Nieminen johdattaa katsojat Santahaminan sotilassaaren uumeniin. Luonto-ilta on mukana vastaamassa katsojien kysymyksiin.

Lähde: YLE

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika