Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 10.12.2020

Mikko “Peltsi” Peltola on kokenut seikkailuillaan lähes kaiken – unohtumattoman luonnon, äärimmäiset olosuhteet ja outdoor-lajien kovuuden. Vielä on kuitenkin muutama paikka, joissa Peltsi ei ole käynyt ja asia, jota hän ei ole tehnyt. Osa haaveista on seurannut lapsuudesta asti. Kohteina Kamtsatkan niemimaa ja sen karhuja ja kaloja vilisevät erämaat, vapaalasku Norjan, Ruotsin ja Suomen tuntureilla, Hammastunturin erämaa, sydäntalvinen koiravaljakkoajelu itärajalla sekä Haltitunturin valloitus lihasvoimin.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Uusi sarja Peltsin toinen luonto alkaa Yle TV2 -kanavalla maanantaina 14.12.2020 klo 21:00. Yle Areenassa jaksot ovat nähtävissä perjantaista 11.12.2020 alkaen.

Jaksot

1/6 Vapaalaskun vapaus – Peltsi lähtee etsimään koskemattomia laskettelurinteitä ja puuterilunta. Oikutteleva sää uhkaa kuitenkin tuhota suunnitelmat.

2/6. Koiravaljakolla itärajalle – Erämaan rauha on kaukana, kun koirat hinkuvat ulisten matkaan. Oppiiko Peltsi ohjastamaan valjakkoa kuin “musher”, ammattimainen koiravaljakkokuski?

3/6. Kamtsatka – karhujen ja tulivuorten valtakunta – Nyt on Peltsi kaukana kotoa! Venäjän itäisellä laidalla sijaitseva Kamtsatka on eksoottinen sekoitus koskemattomia erämaita ja rapistuvia aavelaivoja.

4/6. Kalastajan paratiisi – Kamtsatkan erämaassa sijaitsevalla Icha-joella karhut eivät uhkaa ihmistä, koska kalaa riittää enemmän kuin ne jaksavat syödä. Peltsin tavoite on saada ainakin punainen lohi ja kunja.

5/6. Luontosuhde haussa – Hammastunturin jylhässä erämaassa on hyvä filosofoida. Luonto ei ole pelilauta, sanoo Peltsin opas Vesa Luhta. Mutta miten käy yksiin kullanhuuhdonta ja luonnonsuojelu? Peltsiltä syntyy oodi luonnolle.

6/6. Haltin valloitus lihasvoimin – Suomen korkeimman tunturin laelta avautuvat maailman komeimmat maisemat. Voiko luonnon valloittaa luontoa kunnioittaen?

https://areena.yle.fi/1-50378985

Yle
Kuvakaappaus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika