Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 5.2.2020

TV5:lla ja Dplayssa maaliskuun alusta nähtävässä Extremepäiväkirjat-sarjassa seurataan viittä rohkeaa ja poikkeuksellista suomalaista, jotka ovat valinneet vaaroista ja pelottavista olosuhteista huolimatta seurata intohimoaan. 


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Adrenaliinintäyteisessä TV5:n ja Dplayn 2.3. alkavassa Extremepäiväkirjat-sarjassa viisi tunnettua suomalaista hurjapäätä näyttää, mitä intohimo ja veitsenterällä eläminen näyttää sekä tuntuu.

Luolasukeltaja Mikko Paasi, vuorikiipeilijä Lotta Hintsa, ultrajuoksija Juha Jumisko, vapaasukeltaja Johanna Nordblad sekä vuoristo-opas ja vapaalaskija Ode Siivonen ovat sarjan kylmäpäiset tähdet. Jokainen videokuvaa omaa poikkeuksellista ja sydämentykytyksiä aiheuttavaa elämäntapaansa, joka vie heidät kehon ja mielen äärirajoille tai jopa niiden yli.

Jokaisen päähenkilön jokapäiväinen elämä, arki ja perhesuhteet nivoutuvat extreme-hetkien ympärille – hetkien, jotka vaativat uhrauksia niin tähdiltä kuin heidän perheiltään.

Pystyisitkö juuri sinä etenemään vuoristossa 12 tuntia putkeen, pidättämään hengitystäsi jään alla kolmen minuutin ajan tai sukeltamaan pimeässä vedenalaisessa luolassa, joka on hädin tuskin 50 senttiä leveä? Entä hyppäisitkö pää edellä lentokoneesta tai kiipeäisitkö G2-vuorelle – vuorelle, jonka tiedät olevan monen viimeinen leposija?

Ohjelman Discoverylle tuottaa Moskito Television Oy.

Ohjelman tähdet

Lotta Hintsa, vuorikiipeilijä

Lotan tarina vie meidät pilvien yläpuolelle Gasherbrumin rinteille Pakistaniin.Vuoden 2013 Miss Suomen suuri unelma G2-vuoren valloittamisesta heräsi eloon vuosia sitten. Nyt haaveesta on tulossa totta. Mitä uhrauksia Lotta tekee, millaisia ajatuksia äärimmäisestä treenauksesta herää ja mitä tämä kaikki vaatii läheisiltä? Tiiviit ja tiukat tilanteet herättävät tunteita, joiden kohtaaminen vaatii valtavaa henkistä pääomaa.

Juha Jumisko, ultrajuoksija

Aiemmin 900 kilometrin mittaiseen vuoristo-ultraan osallistunut Juha valmistautuu nyt 350 kilometrin ultrajuoksuun perhe-elämän ehdoilla. Työmatkat hän kulkee juosten ja aikataulut sovitetaan niin, että perhe ei kärsisi. Matka huipentuu kesällä, jolloin Juha juoksee lähes 90 tuntia vain muutaman tunnin unien voimalla. Kuinka pitkä matka 100 kilometriä on aamuyön hämärässä Italian vuoriston keskellä?

Johanna Nordblad, vapaasukeltaja

Johannalla on jo jään alla sukeltamisen naisten maailmanennätys. Nyt hän valmistautuu rikkomaan myös miesten ennätyksen ja sukeltamaan 81 metrin pituisen matkan. Johannan arki pyörii vedenalaisen maailman ja treenien ehdoilla. Tärkein tavoite on oppia olemaan hengittämättä ja pysymään mahdollisimman rentona olosuhteissa, joissa valtaosa ihmisistä joutuisi paniikkiin.

Mikko Paasi, sukeltaja

Sankarisukeltaja Mikko elää seikkailuntäyteistä arkea Thaimaassa. Mikko vie meidät mukanaan kadonneisiin hylkyihin ja vedenlaisiin luoliin. Mikon arkiset puuhat sekoittuvat extreme-urheilijan elämään, jossa ei voi välttyä ääritilanteilta. Millaista on painua veden alle tietäen, ettei ehkä koskaan enää palaa pintaan? Mikä vedenalaisissa luolissa on niin kiehtovaa, että niihin tulee aina palattua?

Ode Siivonen, vuoristo-opas 

Ode elää monen hurjapään unelmaa todeksi. Omien sanojensa mukaan Odella on hyvin tavallinen perhe-elämä Ranskan Chamonixissa. Toisaalta hänen arkensa koostuu kiipeilystä sekä pitkistä haikkauksista vuorille, joilta lasketaan kotiin. Arkeen kuuluu myös varjoliitolennot. Oden elämässä jokainen päivä on seikkailu, joka vie hänet Norjan vuonoilta aina Antarktikselle saakka.

Extremepäiväkirjat
TV5 maanantaisin klo 20.00 alkaen 2.3.
Katsottavissa myös Dplayssa

Sarjassa nähtävä Lotta Hintsa esiintyy elokuussa Ulkoilma Festivaali -tapahtumassa. Ulkoilma Festivaali ja Ulkoilma.fi ovat molemmat Kompass Outdoorin tuottamia palveluita.

Ulkoilma Festivaali

Discovery Networks Finland


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika