Ulkoilma 16.11.2013

Puuskat voivat yltää maan keskiosassa jopa 25 metriin sekunnissa. Perämerellä myrskyää ja meriveden ennustetaan nousevan korkealle Merenkurkusta pohjoiseen.

Ilmatieteen laitoksen lauantaina 16. marraskuuta tekemän ennusteen mukaan tuuli voimistuu sunnuntaina erittäin puuskaiseksi. Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa puuskat voivat yltää 20 – 25 metriin sekunnissa. Pohjanlahden rannikkoalueella, Keski-Suomen, Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan alueella puuskat voivat paikoin ylittää jopa 25 metriä sekunnissa. Maan ollessa roudaton tuulet aiheuttavat todennäköisesti vahinkoja. Pohjanlahdella keskituuli voi kohota noin 25 metriin sekunnissa eli myrskylukemiin. Ilmatieteen laitos ei ole vielä tänä vuonna antanut näin korkean vaaratason varoituksia maa- ja merialueiden tuulista.

Ennuste on tarkentunut eilisestä ja nyt näyttää hyvin todennäköiseltä, että erityisesti maan keskiosia riepottelee huomenna Eino-myrsky ja tämän vuoden toistaiseksi voimakkaimmat tuulet. Myrskypuuskat ja tuulivahingot ovat siis todennäköisimpiä maan keskiosassa”, toteaa Ilmatieteen laitoksen turvallisuussääpäivystyksen päällikkö Ari-Juhani Punkka. ”Lappi näyttää säästyvän kaikkein rajuimmilta puuskilta.

Ilmatieteen laitos seuraa tilannetta ja tarkentaa ennustetta tarvittaessa. Ennusteita ja voimassa olevia varoituksia kannattaa seurata.
Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Ilmatieteen laitos

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika