Ulkoilma 7.4.2016

Tulevana lauantaina 9.4.2016 järjestetään Yllästunturilla Suomen ensimmäinen virallinen Seven Summits -tunturihiihtotapahtuma, jossa on 12 tuntia aikaa kiertää suksin mahdollisimman monta Ylläksen seitsemästä huipusta.


Mainos


Tapahtumassa liikutaan 2-3 -hengen joukkuein. Reitti on vapaavalintainen ja näin ollen myös merkitsemätön. Joukkueet vastaavat suunnistuksesta ja reitinvalinnoista itse. Matkan varrelle mahtuu niin koskematonta lunta, kelkanjälkeä kuin valmista latu-uraakin. Kyseessä on kilpailu ja nopeimmat palkitaan, mutta matkaan voi mainiosti lähteä myös retkeilymeiningillä kiertämään vain lähimmät huiput, jotka ehtii rauhallisemmallakin tahdilla huiputtaa puolessa päivässä.

Hyvissä olosuhteissa nopeimmat suoriutuvat täysmatkasta alle 12 tunnissa. Raskaamman kelin sattuessa seitsemän huipun tavoite voi jäädä nopeimmiltakin saavuttamatta.

”Kaikki seitsemän huippua kiertäen reitin pituus on noin 60 km ja nousumetrejä tulee noin 3000 reitinvalinnasta riippuen.”

Kärkisijoille ei todennäköisesti pääse pelkällä raa’alla hiihtovoimalla vaan lisäksi tarvitaan onnistunutta taktiikkaa reitti- ja välinevalintojen muodossa. Lapin luonto on arvaamaton. Niinpä kelistä riippuen myös suunnistus saattaa nousta merkittävään rooliin.

Lue lisää Seven Summits -tapahtumasta.

Lähde: Ylläs


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika