Tuomas Hietala 5.2.2017

Joka aamu herään näkymään, joka saa hymyn huulille. Joku juttu siinä on, että vuoret ja jylhä näkymä saa olon rauhalliseksi. Vaikka päässä pyörisi miljoona erilaista ajatusta, yksi vilkaisu ulos ikkunasta ja tilanne on aivan toinen. Samassa hetkessä ajattelen kuitenkin, että ei tuonne ole asiaa vaikka hissi sinne helposti viekin. Miksei? Koska se olisi liian helppoa ja matka on pahasti kesken. Pitää pysyä nälkäisenä, koska näissä olosuhteissa olisi helppoa olla kylläinen ja tyytyväinen siihen mitä eläminen näissä puitteissa tarjoaa. Mutta se ei riitä alkuunkaan, koska tänne matkattu tie on valtameren mittainen vaikka isoa merta ei näiden maiden välissä olekaan.


Mainos


Kyse on motivaation pitämisessä korkealla tasolla. Se miten itse sen toteutan, on elämällä hyvin askeettista elämää. Ei luostarielämää vaikka se tuossa vieressä onkin, mutta hyvin paljon sellaista elämää muistuttavaa. On tietyt rutiinit, päivittäinen kalenteri ja ajan optimointi. Tehdään vain sellaisia asioita, jotka vie tätä omaa projektia eteenpäin, ei haaskata aikaa. Kurinalaista, kyllä, eihän tämä muuten tule onnistumaan. Jokainen päivä, askel ja nousumetri vie kohti tavoitetta, joka on nimenomaan vuoren huipulla. Kesällä kävelin kyläkorkeudesta huipulle, mutta silloin se ei tuntunut miltään. Miksei? Koska en ollut valmis.

Jokainen askel pitää ottaa ja jokainen askel pitää kokea. Huipulle on kyllä olemassa oikotie eli hissi. Mutta mitä sitten kun olet ottanut sen hissin ja päässyt vuoren päälle? Miltä silloin tuntuu? Maisemat ovat kyllä huikeat, mutta ellet ole käynyt läpi sitä opettavaisen henkistä matkaa sinne huipulle, et ole ansainnut olla korkealla. Kerroinhan jo aiemmin, että se on liian helppoa siinä mielessä. Mieluummin treenaan metsässä, nostan painoja, hiihdän, juoksen, joogaan, veivaan pyörällä ja vedän nousukarvat suksien pohjaan ja kiikun sinne missä muut eivät ole. Ei ole mahdollisuutta eikä halua viettää koko päivää nousemalla sähköllä ylös ja laskemalla painovoimalla alas. On liikaa tavoitteita.

Tämä on minun tapani motivoitua tässä vaiheessa elämää. Mikä on sinun tapasi?

www.talesofthetrainer.com
www.hotel-engelberg.ch

Teksti ja kuvat: Tuomas Hietala


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika