Ulkoilma 8.9.2017

Äkäslompolossa luontokeskus Kellokkaan kuuluilla tori- ja metsäpäivillä on luvassa tietoa, taitoa ja kansanhuvia. Lapin käsityöntekijöitä kokoontuu jälleen runsain joukoin Kellokkaan torille esittelemään taitojaan ja myymään aitoja Lapin käsitöitä ja luonnontuotteita. Luennoilla ja retkillä kerrotaan hyönteisistä ja käävistä. Tunnelmaa nostattaa hyvä musiikki ja kansantanssiesitykset.


Mainos


Tapahtuma alkaa perjantaina 8.9. luonto- ja metsäluennoilla ja huipentuu Jukka Lampelan kämppäorkesterin Savotan Sävel -konserttiin. Perjantaina perehdytään Lapin hyönteisten saloihin ja puiden kääpäsieniin. Bussikyydillä pääsee tutustumaan metsänhoitoon ja notkeutta saa astangajoogakurssilta.

Lauantaina tiedossa on linnunpöntön tekoa, jousiammuntaa, luontovisaa, huovutustyöpajaa, joogaa ja lapsille kasvomaalausta ja lähes koko päivän erilaisia musiikkiesityksiä ja kansantanssia.

Sunnuntaina Lankomiehet ystävineen porisevat savotta-ajoista, parkkaavat puita, tarjoilevat tirripaistosta ja tietysti villitsevät torikansaa mahtavilla mieskuoroesityksillään. Lapsille on monenmoista tekemistä kasvojenmaalauksesta elokuviin. Sunnuntaina ratkaistaan myös karjalanpiirakantekomestaruus.

Tori- ja metsäpäiville on maksuton linja-autokuljetus päivittäin: klo 11:00 Kolarin tori – 11:20 Kurtakon koulu – 11:35 Eelin kauppa – 12:00 Jounin kauppa – Kellokas. Lähtö takaisin Kellokkaasta klo 14:00 samaa reittiä. Perjantaina oppaana linja-autossa hersyvää meänkieltä puhuva Kerstin Tuomas Larsson.

Tapahtumakävijä voi nauttia Galleria Kellokkaassa Suomen luontovalokuvauksen uranuurtajan Hannu Hautalan Metsäpoika-näyttelystä ja retkeillä myöhemmin myös Pallakselle Pallastunturin luontokeskukseen ja Hettaan Tunturi-Lapin luontokeskukseen katsomaan mestariluontokuvaajan myöhempien vuosien teokset.

Runsaan ohjelman lomassa voi nauttia hyvää ruokaa tai nisukahvit Villi Pohjola cafe & Restaurantissa.

Tapahtuman järjestävät Metsähallitus, Yllästunturin luontokeskus Kellokas ja Villipohjola Cafe & Restaurant.

Lisätietoa Yllästunturin luontokeskus Kellokas www.luontoon.fi/yllastunturinluontokeskus

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika