Ulkoilma 14.1.2016

Loppusyksystä kauppoihin ilmestyi Leathermanin ulkoilijoille suunnattu uutuusmalli Signal. Pyysimme oitis testiin tätä uutuutta, jotta näkisimme onko tästä enemmän iloa kuin perinteisistä Leatherman monitoimityökaluista.

Uusi Signal sisältää kaiken kaikkiaan 19 eri työkalua, sisältäen mm. tulukset ja pillin. Vaikka monitoimityökaluun on saatu ujutettua 19 ominaisuutta, on muutama jäänyt pois. Esimerkiksi sakset sekä vuolemiseen soveltuva jämerä terä kruunaisivat tämän varsin tyylikkään työkalun.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tuluksilla tulta ja pillillä apua!

leatherman_signal_tulus

Signalin yksi hienous on ehdottomasti tulukset. Tuluksilla on mukavaa ja ennenkaikkea trendikästä värkätä tulet. Lisäksi tuluksilla voi antaa kipinän retkikeittimelle.

Hätäpilli on ominaisuus, jota ei arvosta, ellei sitä joudu käyttämään. Pilli on tulusraudassa, joten tilaa se ei vie muilta ominaisuuksilta. Pilli rautoineen kuuluu samalla Signalin heikkouksiin, sillä osan saa irti helposti itse työkalusta ja kokonsa ansiosta on hyvinkin katoavaa sorttia.

leatherman_signal_02Onneksi terässä on riittävästi pintaa vuolla esim. makkaratikku tai telttakeppi, joten ei tuota terää ihan tarpeettomaksi voi mennä haukkumaan. Lisäksi komboterällä on erityisen kätevää katkaista köysi.

Mielestäni yksi varsin onnistunut ominaisuus on myös vasara. On usein tilanteita kun pitää jollain hiukan nakutella menemään, joten on mukavaa kun toimenpiteeseen löytyy oma työkalunsa.

Muita hienouksia Signalissa ovat mm. vaihdettavat vääntimet sekä vaihdettava leikkuuterä. Terän terävänä pitämiseen Signalin mukana kulkee timanttiteroitin.

Signaali sopii kaikenlaisiin outdoor -harrastuksiin, kuten metsästykseen, kalastukseen, geokätköilyyn, retkeilyyn tai muuten ulkona ja luonnossa liikkuville. Leathermanin tuotekehityksen tavoitteena oli suunnitella, hyvin varusteltu ja täysikokoinen työkalu ulkoiluun. Työkalu jossa on kaikki tarpeellinen. Leatherman kertoo haluavansa auttaa ihmisiä valmistautumaan odottamattomaan retkeillessään luonnossa.

Arviomme mukaan Signal täyttää vähintäänkin kiitettävästi sille annetut odotukset. Tosin pitää aika kovasti himoita tätä ulkoilijan monitoimityökalua, sillä suositushinta komeudelle on räväkät 179,00 euroa.

Testi tehty Ulkoilman aloitteesta yhteistyössä Leathermanin maahantuojan kanssa.

Teksti: Mika Mannonen
Kuvat: Mika Mannonen ja valmistaja


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika