Ulkoilma 7.10.2015

Mietimme yhdessä Hestran maahantuojan kanssa ulkoiluun ja retkeilyyn sopivia sormikkaita, joissa olisi kestävyyttä sekä istuvuutta. Nopeasti heiltä tuli ehdotus Ergo Grip Active -sormikkaista, joissa on kämmenpuoli kestävää vuohennahkaa ja selkäpuoli hengittävää, vettähylkivää ja täysin tuulenpitävää Gore Windstopper Breeze -kalvolla varustettua polyesteriä.

Sormikkaat ovat vahvasti muotoillut, joten sormien asento on ergonomisesti hyvä pienempäänkin näpertelyyn. Vahvat materiaalit sekä hyvät leikkaukset yhdessä Hestran huippuunsa hiotun istuvuuden kanssa takaavat onnistuneen käyttömukavuuden.

hestra_ergo_grip_03

Sormikkaiden lyhyehkö varsi antaa hyvän liikkuvuuden ja mahdollisuuden hyvinkin aktiiviseen toimintaan. Polttopuiden tekeminen, pyörällä ajaminen ja vaellussauvan pitäminen kädessä tuntuu miellyttävän luonnolliselta. Varren tarrakiristys takaa sormikkaiden pysymisen napakasti kädessä.

Mitoitus on napakka, joten mikäli suunnittelee alussormikkaan käyttämistä, niin voi joutua valitsemaan yhden koon suuremmat sormikkaat kuin normaalisti. Sisävuori on polyesteriä, joten merinovillaisen alussormikkaan käyttö voi olla perusteltua kylmemmässä kelissä. Emme testanneet sormikkaita alussormikkaan kanssa.

Laatua ja pientä säröä

hestra_ergo_grip_02

Ergo Grip Activet ovat laadukkaan ja kestävän oloiset sormikkaat monipuoliseen käyttöön mutta varsinkin retkeilyyn ja vaeltamiseen.

Miinuksena sormikkaiden kiinnityslenkkien karhea reuna, joka sai heti tarkistamaan valmistusmaan. Karheus oli todella epämiellyttävä sormikkaita laittaessa käteen. Karheus oli ns. valmistusvirhe, eikä sitä kaikissa tämän mallin sormikkaissa ole. Hestran tämän kauden outdoor-malliston hanskoista suurin osa on valmistetaan Kiinassa, joten toivoa tulee että laatu säilyy ennallaan.

Hestra Ergo Grip Active -sormikkaiden hinta on noin 110 euroa. Myynti hyvin varustellut ulkoilu- ja retkeilyvarustekaupat.

Testi on tehty UlkoilunMaailma.fiin aloitteesta yhteistyössä Hestran maahantuojan kanssa.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika