Ulkoilma 17.1.2016

outdoor-winter_Explosion-FigureSain testiin Pedag Viva Winter -tukipohjalliset, jotka on suunniteltu erityisesti talvikäyttöön. Pohjallisten rakenne eristää tehokkaasti maasta tulevaa kylmää.

Viva Winter –tukipohjallisten pintamateriaalina on 100 %:sta villaa, joka on miellyttävä ja lämmin. Eristeenä on villan lisäksi vaahtokumia sekä alumiinikerros suojaamassa jalkoja maasta tulevalta kylmältä. Eristävien kerrosten lisäksi pohjallisessa on tukevia ja vaimentavia kerroksi.

Muuttuivatko vaelluskengät tukipohjallisilla talvikengiksi?

Laitoin Viva Winter -tukipohjalliset Haglöfsin OXO GT -vaelluskenkien omien pohjallisten tilalle. Molemmissa pohjallisissa oli sama koko 43. Viva Winter meni hyvin kenkään ja hyvä niin, sillä pohjallista on mahdoton muotoilla sen rakenteen vuoksi.

Viva Winter –tukipohjallista käytin useina päivinä ulkoillessani noin 25 asteen pakkasessa. Pohjallisesta huomasi heti että se eristää hyvin. Pohjan kautta ei tullut kylmää useankaan tunnin ulkoilun jälkeen. Kenkien muu rakenne alkoi kovassa pakkasessa kylmettyä, joten villasukka oli paikallaan.

Aina kun kengät laittoi jalkaan niin tukipohjallisen keskellä oleva metarsaalipehmuste tuntui jalassa. Tunne hävisi nopeasti eikä tuota enää muutaman minuutin jälkeen muistanut lainkaan. Tuolla pehmusteella lisätään tukea jalkaterän poikittaiskaarelle.


Mainos


Olen tutustunut moniin talvikäyttöön suunniteltuihin pohjallisiin mutta tämä saksalaismalli teki kyllä suuren vaikutuksen. Voin kokemukseni perusteella suositella tätä tukipohjallista henkilöille, jotka kärsivät maasta tulevasta kylmästä. Tukipohjallinen sopii hyvin mm. vaelluskenkiin. Muista kuitenkin, etteivät kengät muutu tukipohjallisten avulla täysin talvikengiksi mutta antavat erinomaisen suojan pohjan kautta tulevaa kylmää vastaan.

pedag_viva_winter_mika_mannonen

Testi tehty Pedagin maahantuojan aloitteesta yhteistyössä Ulkoilman kanssa.

Teksti: Mika Mannonen
Kuvat: Eerikki Rundgren, Mika Mannonen ja valmistaja


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika