Ulkoilma 25.5.2015

Maaliskuun puolestavälistä asti testissämme olleet Merrell Capra Mid Gtx -mid-vartiset retkeilykengät ovat osoittautuneet päteviksi kengiksi monipuoliseen vapaa-aikaan.

merrell_carpa_06
Vibram Mega Grip on Vibramin pitävin pohja.

Testin alussa oli lumi vielä maassa, joten meillä oli hyvä tilaisuus kokeille Vibramin Mega Grip –pohjien pitoa jäällä. Hyvin pitivät jäällä ja samalla reissulla saimme hyvin testattua vedenpitävyyttä. Gore-tex -kalvo tekee sen, minkä lupaa ja molemmat testikengät ovat olleet täysin vedenpitäviä.

Kenkien ”vakaa” pohja auttaa epätasaisessa maastossa kulkemista. Kiertojäykkyyttä kengissä on sopivasti maastoon, mutta ei kuitenkaan liikaa, jotta myös kovalla alustalla kulkeminen onnistuu hyvin.

Monipuolinen yleiskenkä vapaa-aikaan

Marrell Caprat ovat kaiken kaikkiaan mainiot kengät vapaa-aikaan. Capralla onnistuu mm. retkeily, pyöräily ja maastolenkkeily. Naistenkengän värit ja ulkonäkö sai testaajalta positiivisia kommentteja. Kengän trendikkään ulkonäön vuoksi voi kengillä mennä hyvin mielin jopa ruokakauppaan.

merrell_carpa_07
Kengät on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä kostealla. Materiaalit kestävät hyvin hiukan kovempaakin menoa.

Pohjien kuviointi on riittävän väljä, jotta kengän pohjiin ei jää hiekoitussoraa. Molemmilla testaajilla kenkien istuvuus oli hyvä ja mainittakoon, että toisella testaajalla on korkea jalkapöytä aiheuttanut haastetta juuri retkeily- ja ulkoilukengissä. Toisen testaajan aluksi kokemat nilkkaongelmat loppuivatkin sisäänajon jälkeen, jolloin nauhat pystyttiin sitomaan tiukemmin ylös asti.

Capran heikoimmat lenkit

Kenkien jalkaan laittaminen ei ole ongelma, jos apuna on kenkälusikka, mutta ilman sitä jää kaipaamaan mainoskuvissakin esiintynyttä takalenkkiä. Lopullisesta tuotantoon menneestä kengästä takalenkki on jäänyt pois ja jalkaan laittaessa kiinni pitää ottaa neopreenisestä reunuksesta.

merrell_carpa_05
Tuotantoon tulleesta Caprasta on takalenkki jätetty pois. Takalenkki näkyy kuitenkin kaikessa markkinointimateriaalissa.

Nauhat ovat litteät ja niiden solmiminen vaati lievää tarkkuutta. Toinen testaajista koki litteän nauhan jäävän herkästi hiukan huonosti kapeahkoon nauhalenkkiin, joka aiheuttaa nauhojen karkaamisen lenkeistä. Nauhat karkasivat usein mm. pyöräilyssä mutta lisäämällä tarkkuutta solmiessa – tämä ongelma oli korjattu. Mainittakoon ettei vastaavaa ollut koskaan tullut vastaan muilla kengillä.

Plussat ja miinukset

+ omaleimainen ulkonäkö
+ vakaa ja pitävä pohja
+ neopreeni suojaa roskan menemistä kenkään

– huononmalliset nauhat
– takalenkin puute

Testi on tehty UlkoilunMaailma.fiin aloitteesta yhteistyössä Merrell Finlandin kanssa.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika