Ulkoilma 8.1.2017

Mietin millaiset rukkaset sopisivat hyvin Skandinaaviseen talviretkeilyyn. Selattuani saatavilla olevia malleja, törmäsin ruotsalaisen Hestran Helags Sr. Mitt -rukkasiin, joissa on kestävästä kasvisparkitusta vuohen nahkasta valmistettu kämmenosa sekä vahatusta puuvillasekoitteesta valmistettu kämmenselkä ja varsi. Lisäksi näissä rukkasissa on irroitettava lämmin villavuori. Kokonaisuus on hyvin perinteinen, toiminnallinen ja ennen kaikkea lämmin.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Rukkasten mitoitus on sellainen, että alle mahtuu tarvittaessa ohut alussormikas, mutta paksulle sormikkaalle ei tila riitä. Alussormikkaan kanssa ja ilmankin näillä rukkasilla pärjää niissä kylmimmissä olosuhteissa. Rukkasten paksuus on kuitenkin sen verran maltillinen, että ne menevät hyvin sauvojen lenkeistä läpi. Itse olen näitä käyttänyt parin kymmenen asteen pakkasissa. Reippaasti liikkuessa rukkaset ovat liian kuumat ainakin minulle.

Testissä huomattua

Rukkasten mitoitus on hyvä. Itselläni Hestraltra on yleensä koko 9, ja samoin myös näissä. Varrenpituus on riittävä ja varressa oleva kiristys on helposti käytettävissä yhdellä kädellä. Sen sijaan ranteen kohdalla oleva tarrakiristys on liian väljä. Tarra ei riitä kiristämään riittävän kireälle. Yleensä hanskojen tarrakiristykset ovat minulle toimineet hyvin, joten vika tuskin on pelkässä ranteessa. Toinen huomiota herättänyt puute on ripustuslenkki, jonka puuttuminen on aika iso puute.

Yleisesti ottaen nämä ovat erittäin laadukkaan oloiset rukkaset talviretkeilyyn. Kestävät materiaalit sekä irroitettava sisävuori tekevät kokonaisuudesta erittäin hyvän. Mikäli ranteen tarrakiristys olisi enemmän kiristettävissä ja rukkasista löytyisi ripustuslenkki olisivat nämä täydelliset.

Hinta Suomessa n. 100 euroa. Jälleenmyynti retkeilyvarustekaupat.

Hestran Helags Sr. Mitt –rukkasten testi on tehty Ulkoilman aloitteesta yhteistyössä Hestran Suomen maahantuojan kanssa.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika