Ulkoilma 25.10.2015

Sain testiin Helly Hansenin syksy/talvimalliston Aproach CIS Jacket -miesten 3 in 1 takin, jossa on vedenpitävällä Helly Tech Performance kalvolla varustettu päällystakki sekä vetoketjuin irrotettava Primaloft-takki. Primaloft-takki sopii sellaisenaan hyvin esim. Kaupunkikäyttöön tai retkelle taukotakiksi.

helly_hansen_01

3 in 1 -takit eivät kuuluu henkilökohtaisiin suosikkeihini. Usein päällystakin muotoilussa on otettu liikaa huomioon se, että takkia käytetään toisen takin päällä. Tämä muotoiluseikka tekee takista huonosti istuvan. En tiedä miksi tähän sorrutaan poikkeuksetta mutta näin myös Helly Hansenin suunnittelupöydän takana on tapahtunut. Kerrospukeutuminen toimii paremmin kun takit ovat istuvia sellaisenaan.

Takin pintamateriaali on aavistuksen joustavaa ja antaa hyvän suojan sadetta ja tuulta vastaan. Teipatut saumat sekä DWR-käsittely viimeistelevät vedenpitävyyden. Taskujen suunnittelussa on otettu huomioon repun tai rinkan kantaminen. Takin istuvuus sekä verkkovuori varmistavat sen etten ainakaan itse tätä takkia vaellukselle pue ylleni.

Mielestäni Helly Hansenin Aproach CIS -takki ei tuo mitään erityistä retkeily- tai ulkoiluvaaterintamalle. Primaloft-takki menee hyvin kaupungilla ja kuori sellaisenaan mutta ei repun tai rinkan kanssa. Tosin hintaluokassaan takki painii edullisten kuori- ja toppatakkien kanssa, joten odotukset eivät kovin korkealla voineet ollakaan. Noin 200 euron hintaan saa kelvollista suojaa kaupungille ja vapaa-aikaan mutta ei mihinkään vaativampaan. Plussaa Bluesign-ympäristömerkityistä materiaaleista.

Testi on tehty yhteistyössä Helly Hansenin kanssa.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika