Ulkoilma 7.6.2015

Exped on tuonut tälle kesälle markkinoille uudet Hyperlite-mallit, joissa on ohuempi ja kevyempi materiaali. Hyperlite-mallien tuntuma täyteen pumpattuna on hyvin lähellä laadukasta uimapatjaa. Todella ohuen materiaalin vuoksi tuotteelle ei anneta Expedin tuttua viiden vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuuta. Hyperliten kanssa suositellaan aina mahdollisimman tasaista alustaa, joten solumuovialusta on hyvä olla mukana. Hyperlite-malleissa takuu on kaksi vuotta, mutta sekään ei mieltä piristä jos tikku menee yöllä alustasta läpi.

hyperlite_01 hyperlite_02

Eristeenä makuualustassa on lämmin 60 g/m2 Texpedloft Microfibre täyte, joka antaa alustalle 3,3:n R-arvon soveltuen kolmen vuodenajan käyttöön aina myöhäiseen syksyyn asti. Hyperlite-malleista on olemassa myös untuvaiset versiot. Pintamateriaali on 20D polyesteri, TPU polyeteerinen laminaatti.

Kuva, jonka @ulkoilunmaailma julkaisi

Exped Hyperlite on ollut testissä vapusta lähtien ja osoittautunut hyväksi alustaksi kevään viileissä öissä sekä epätasaisissa maastoissa. Pintamateriaali on melko liukas, mutta oma rauhallinen tapani nukkua sopii alustalle hyvin. Alustan täyttämiseen suosittelen Exped Minipump –pumppua, jolla alustan saa täytettyä helposti ilman ylimääräisen kosteuden menemistä alustan sisälle. Puhaltaminen onnistuu myös helposti koska venttiilissä on erikseen täyttö ja tyhjennys. Tyhjentäminen onnistuu avaamalla tyhjennysventtiili. Itse käytän ja suosittelen Hyperliten alle ohutta solumuovista alustaa suojaksi. Malli on omiaan retkeilijälle, joka haluaa kevyen ja pieneen pakkautuvan makuualustan huippuominaisuuksilla.

Valmistaja lupaa eristävyyden jopa -6 asteen pakkaseen. Me testaamme alustaa lisää syksyllä, joten palaamme tuolloin tuohon eristävyyteen.

Mitat

Exped Synmat Hyperlite M
Paino (g) 350
Pituus 183 cm
Leveys 52 cm / 35 cm
Koko pakattuna 19 x 9 cm
Paksuus 7 cm

Exped Synmat Hyperlite LW
Paino (g) 445
Pituus 197 cm
Leveys 65 cm / 40 cm
Koko pakattuna 20 x 10 cm
Paksuus 7 cm

Pakkauspussi painaa n. 11 grammaa ja mukana tulee myös korjaussarja.

Testi ja esittely on tehty yhteistyössä New Element Scandinavia AB:n kanssa.

Teksti: Mika Mannonen
Kuvat: Valmistaja ja Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika