Ulkoilma 3.7.2016

Saimme kevääksi testiin Italialaisen Asolon mainiot kevyet Swing GV -vaelluskengät. Asolon laadukas työnjälki sekä miellyttävä lesti tekevät kokonaisuudesta miellyttävän ja toimivan.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Italialainen Asolo on valmistanut laadukkaita vuoristo- ja vaelluskenkiä jo vuodesta 1975 lähtien, joka näkyy ja tuntuu tämän päivän tuotteissa. Swing GV on leveälestinen Gore-Tex-kalvollinen vaelluskengä, jonka saa kiristettyä napakasti jalkaan. Kengän rakenne on tukeva ja kevyt. Kiertojäykkyys on riittävä kaikkiin poluilla tapahtuvaan retkeilyyn.

asolo_swing_ylhaalta

ulkoilma_good_choice_2016_pieniOmaan hiukan leveään, hyvin perinteiseen suomalaiseen jalkaan Asolo tuntuu miellyttävältä. Swingin lesti kapenee jalkaterää kohti, joten hyvin leveään jalkaan kengässä on ahtautta, joka kohdistuu pikkuvarpaisiin. Tämän tyyppinen kenkä ei vaadi niin paljoa sisäänajoa kuin täysnahkainen kenkä, eli aika nopeasti sovittamalla saa selville, onko kenkä omaan jalkaan sopiva. Koko 42 painaa valmistajan mukaan 600 grammaa kengältä,joten asettuu painollaan vaelluskenkien keskiluokkaan. Testikenkä painoi 645 grammaa (koko 43,5).

Swing GV on valmistettu Asolon omalla tehtaalla Romaniassa. Kengän laatuvaikutelma on erittäin hyvä, eikä kengät testijakson aikana menettäneet yhtään muotoaan. Joskus tuntuu että tämän tyyppiset kengät venähtävät nopeasti.

Testin plussat ja miinukset

+ kevyt mutta tukeva
+ ulkonäkö
+ laadukas työnjälki
+ hyvä lesti
+ hinta (Norm. 189,-)

– (ei havaittu miinuksia)

Asolo Swing GV –vaelluskenkää voin suositella kevyistä, laadukkaista ja tukevista vaelluskengistä kiinnostuneelle polkuja pitkin vaeltavalle henkilölle, jolla on aavistuksen leveämpi jalka.

asolo_swing

Tekniset tiedot

Swingin päällinen kestävää Cordura® -kangasta sekä 1,8 mm paksua vettähylkivää mokkanahkaa. Gore-Tex® -kalvo. EVA-välipohja ja tekninen Asolo/Vibram® Radiant. Ulkopohjan kuviointi on suunniteltu niin, että muta irtoaa pohjasta itsestään kävellessä. Varpaiden suojana kuminen kivisuojus.

Ulkoilma on tehnyt Asolo Swing GV:n testin yhteistyössä Asolon kanssa Ulkoilman aloitteesta. Suomessa Asoloa myy Partioaitta.

Teksti: Mika Mannonen
Kuvat: Mika Mannonen ja Asolo


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika