Ulkoilma 27.11.2016

Norjalainen Aclima toi tänä syksynä markkinoille suositun Anárjohka perheen naisten mallit. Lars Monsenin kädenjälki näkyy myös malliston uusissa tulokkaissa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Anárjohka on saamea ja tarkoittaa Inarijokea. Useita tv-ohjelmia ja kirjoja seikkailuistaan tehnyt Monsen on nimennyt mallistonsa kyseistä jokea ympäröivän lempialueensa mukaan. Hän on hyödyntänyt laajaa eräkokemustaan suunnitellessaan mallistoa, jota on nyt laajennettu myös naisille tarkoitetuilla vaatteilla.

anarjohka_w_kokosetti

Anárjohka-alusasut on valmistettu laadukkaasta merinovillasta. Villan etuna on lämmöneristyskyky, hajuttomuus ja hengittävyys. Villa lämmittää erinomaisesti vielä silloinkin, kun se on kastunut, mikä tekee siitä ihanteellisen materiaalin talviseen ulkoiluun. Anárjohkassa käytetty merinovilla on hienojakoista 20 mikronin villaa, jonka pehmeys tuntuu miellyttävältä ihoa vasten ja joka kuitenkin on kestävää. Asun paksuus on 200 g/m2.

anarjohka_w_ripustuslenkki

anarjohka_w_rintatasku

Monsen on tuonut Anárjohka-mallistoon paljon yksityiskohtia, jotka lisäävät käyttömukavuutta. Vaatteissa on eripaksuisia neuloksia, minkä ansiosta ne istuvat hyvin ja suojaavat oikeista paikoista. Esimerkiksi housujen takapuolessa ja polvissa on kaksinkertainen villaneulos tuomassa lisää lämpöä ja kestävyyttä. Housujen ja paidan oranssit sivukaistaleet taas ovat ohuempaa kangasta ja tuovat lisää hengittävyyttä.

anarjohka_w_peukalolenkit

anarjohka_w_vyotaronauha

Kaikki saumat ovat litteitä. Pitkisten leveä vyöresori ei purista eikä rullaannu, ja resorin sisäpinta on merinovillaa. Paidan vetoketjussa on suojalista, joten se ei hankaa ihoa. Hihansuissa on peukaloreiät, jotka pitävät pitkät hihat paikoillaan lämmittämässä ranteita. Paidassa on rintatasku, jossa on vetoketju. Retkeilijät arvostavat varmasti myös ripustuslenkkejä, joista vaatteet saa ripustettua tuulettumaan tai kuivumaan esimerkiksi puun oksalle.

Millainen Anárjohka on ollut käytössä?

Testaajalla oli käytössääm M-kokoinen asu. Testaaja on pituudeltaan 166 cm pitkä. Anárjohka-asu keräsi kehuja ulkonäöstään sekä hyvästä muotoilusta. Asun helman ja hihojen pituudet miellyttivät ja peukaloaukot osuivat hyvin kohdalleen.

Vaikka materiaali on 20 mikronin villaa, silti se testaajasta tuntui alkuun hiukan karhealta. Materiaali pehmeni käytössä. Yleisesti merinovilla vaihtelee 16-25 mikronin välillä. Perinteinen lampaanvilla on 35-45 mikronia, joten kyllä merinovilla silti vaihtoehtona on pehmeää.

Anárjohkaa voi hyvin suositella talviretkelle kerrospukeutumiseen alimmaiseksi kerrokseksi. Materiaali pehmenee nopeasti ja tuntuu hyvin miellyttävältä. Ulkoilman testaama Anárjohkan miesten malli on kestänyt erittäin hyvin koko viime talven pääasiallisena merinokerrastona. Materiaali ei nukkaa ja tuntuu hyvin kestävältä.

Aclima Anárjohka kerraston testi on tehty Ulkoilman aloitteesta yhteityössä Acliman maahantuojan kanssa.

Teksti, kuvat ja video: Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika