Ulkoilma 7.6.2016

Etelä-Konneveden kansallispuiston kesäkausi käynnistyy Vuori-Kalajan kotalaavun ja luontopolun avajaisilla keskiviikkona 15.6. klo 12-16. Tapahtumassa on paikalla Metsähallituksen henkilökuntaa ja Konneveden ja Rautalammin kuntien sekä alueen kehittämishankkeiden rahoittajien edustajia. Tilaisuus on avoin yleisölle. Tervetuloa tutustumaan uusiin rakenteisiin sekä keskustelemaan kansallispuistosta.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Törmälän loma- ja kurssikeskus tarjoaa Vuori-Kalajan kotalaavulla kahvia ja tikkupullaa ja Metsähallitus konnevetisen Juonolan tilan makkaraa klo 12-16. Klo 13.30 kotalaavulta lähtee opastettu luontopolkukierros Kalajanvuorelle.

Luontopolku esittelee kansallispuiston luontoa ja historiaa

Kalajan kierros –luontopolku alkaa Kalajan pysäköintialueelta ja on pituudeltaan 4,6 kilometriä. Reitin ensimmäinen kilometri Vuori-Kalajan kotalaavulle asti on helppokulkuista polkua. Kotalaavulta luontopolku jatkuu lammen ympäri, nousee Kalajanvuoren laelle ja laskeutuu sieltä takaisin kotalaavulle. Tämä osuus (2,6 km) on vaativa johtuen jyrkästä noususta ja laskusta. Vuoren laelta avautuva huikaiseva maisema palkitsee kuitenkin varmasti kipuamisen vaivan. Luontopolun varrella on kahdeksan alueen luonnosta ja historiasta kertovaa opastaulua. Niiden kuvituksen on maalannut lintutaiteilija Pekka Saikko, jonka omaleimainen maalaustyyli ja vankka luonnontuntemus tekevät tauluista taidetta luonnon keskelle.

Vuori-Kalajan kotalaavu soveltuu myös liikuntarajoitteisille

Vuori-Kalajan kotalaavu on rakennettu esteettömäksi niin, että myös pyörätuolilla liikkuvat voivat sitä käyttää avustajan kanssa. Liikuntarajoitteiset pääsevät autolla tai invataksilla kotalaavulle asti hakemalla Törmälästä puomin avaimen ja ajo-ohjeet. Kotalaavulla on myös invakäymälä.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Riikka Mansikkaviita


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika