Tuomas Hietala 23.10.2016

Yksinkertainen kysymys saattaa ulkoilmaihminen ajatella. Jopa itsestäänselvyys. Haluan kuitenkin kannustaa ja rohkaista lisää ihmisiä elämäntyyliin, joka tuo pintaan ainoastaan positiivisia asioita. Tästä syystä välillä pitää perustella asioita: Ja jos perustelut eivät riitä, on kutsuttava sinut kylään niin saan näyttää kädestä pitäen mistä on kyse. Sehän se paras keino tietysti on.


Mainos


Ruokahalu

Aloitetaan siitä. Vietä ensin päivä sisällä. Sitten toinen ulkona. Ensin vaikkapa ihan tekemättä mitään. Nälkä hiipii pintaan aivan varkain, kun haukkaat aimo annoksen raikasta ulkoilmaa. Sisällä näin ei käy ja jos käy niin tarpeeseen syöminen ei ainakaan tule. Tuodaan seuraavaksi yhtälöön aktiivisuus: Esim.lihaskuntoharjoitus ulkona vs sisällä. Kylmässä, viimassa, paksussa vaatetuksessa. Ruokahalun lisäksi kasvaa karaktääri.

20161007_171111-01-01

Stressivapaa alue

Verrataanpa luontoa kiireiseen kuntosaliin. Kolina, kovalla soiva musiikki, pulina ja muu hälinä. Tiedän jotain tästä alueesta noin 25 vuoden kokemuksella ja se alue ei ole stressivapaa alue se. Puhun aina vastavoimista: Jos elämä on jo valmiiksi hektistä, on sille hyvä etsiä balanssia ja vastapainoa. Luonto, ulkoilma ja rauha tappaa kiireen ja sinä saat arkibreikin. Mitä enemmän näitä breikkejä saat viikkoosi mahtumaan, sitä paremmin tulet voimaan.

g0113263_1475511634943_high-01

Syvempi yöuni

Vein vanhempani viime syksynä ensimmäistä kertaa Alpeille. Halusin heidän olevan aktiivisia joka päivä, ei väsyttävällä vaan aktivoivalla tavalla. Nämä lyhyisiin yöuniin tottuneet yksilöt nukkuivat 8-10 tuntia joka ikinen yö ja olivat täynnä energiaa joka aamu herättyään. Mitä ulkoilma toi heille, ei ollut väsymys vaikka näin voisi pitkien päivien jälkeen ajatella. Päinvastoin tankit täyttyivät päivisin ja öisin ja aamulla haluttiinkin jo lisää aktiviteetteja.

Tätä se parhaimmillaan on. Rakasta ulkoilmaa niin se tulee rakastamaan sinua takaisin. Moninkertaisesti.

Tuomas / www.talesofthetrainer.com / www.hotel-engelberg.ch


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika