Ulkoilma 5.2.2017

Metsähallitus vuokraa Teijon kansallispuiston luontokeskuksen yrittäjälle 1.3.2017 alkaen. Sopimus mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisen Teijon kansallispuiston sydämessä.


Mainos


Teijon kansallispuiston luontokeskus vuokrataan 1.3.2017 alkaen Ruukkimatkailu Oy:lle, joka on operoinut Mathildedalin kylässä hotellia, opastuksia ja kahvilaa vuodesta 2010 alkaen. Yrittäjä Krista Gustafsson kertoo luontokeskuksen tarjoavan pohjan uusien palveluiden ja tuoteperheiden kehittämiselle. Laajempi ja keskitetympi matkailupalveluiden myynti mahdollistaa uudenlaisten kohderyhmien, ja kansainvälisten asiakkaiden paremman palvelun Teijon kansallispuistossa.

Johtaja Kristiina Hietasaari VisitFinlandilta kertoo, että asiakkaat hakevat kokonaiselämystä, jonka voi varata yhdestä paikasta. “Kansainvälisen matkailun edellytykset paranevat palvelutuotteita yhdistettäessä saman yrittäjän myytäviksi”, sanoo Kristiina Hietasaari.

Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen iloitsee siitä, että kansallispuistojen suosio jatkaa kasvuaan. Kansallispuistovierailulla on huomattava paikallistaloudellinen vaikutus alueen talouteen myytävien palveluiden kautta, ja julkisen ja yksityisen toimijan välillä tiivistettävä yhteistyö edesauttaa tätä hyötyä myös Teijon kansallispuistossa ja lähialueella. Teijon kansallispuistossa kasvua oli edellisvuoteen nähden 6 % ja puistossa vieraili 84 700 kävijää. Yhteensä Suomen kansallispuistoissa oli yli 2,8 miljoonaa käyntikertaa vuonna 2016. Kansallispuistoista saatavat terveys- ja hyvinvointihyödyt kiinnostavat enenevässä määrin myös kansainvälistä matkailijaa. “Alusta asti Teijon kansallispuiston käynnistämistä helpotti erinomainen yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa“, kiittää Timo Tanninen.

Teijon kansallispuisto -status on tuonut Salolle pelkästään positiivista liikehdintää“, toteaa kaupunginjohtaja Antti Rantakokko tyytyväisenä.  Se on antanut vetoapua maaseudun taloudellisen ja sosiaalisen elinvoiman ylläpitämiseen ja uusiutumiseen. Koska kansallispuisto on yleisölle avoin luontonähtävyys, se on muodostanut tärkeän paikan alueen asukkaiden, matkailijoiden, kesäasukkaiden kuten myös työttömien henkiselle hyvinvoinnille.
Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana on jo nähtävissä, että kansallispuisto on ollut tärkeä veturi alueen matkailulle. Paitsi että kansallispuisto on tuottanut hyvinvointia ja tarjonnut elämyksiä, se on nostanut alueen arvoa ja tunnettuutta matkailukohteena. Kansallispuisto on tuonut alueelle paljon julkisuutta ja medianäkyvyyttä sekä mahdollistanut uusien kohderyhmien houkuttelun matkailijoiksi. Kansallispuiston tulo on innostanut paikallisia yrityksiä kasvamaan ja kehittämään omia luontomatkailupalveluita. Lähivuosina on odotettavissa kävijöiden viipymän sekä sesongin pidentymistä, edellyttäen tietysti, että joka vuodenajalle löytyy mielekästä tekemistä ja tarjolla olevia palveluita“, summaa kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Teijon kansallispuisto on saavutettavissa helposti myös veneellä kesällä 2015 valmistuneen Matildan vierasvenesataman ansiosta. Meri- ja järvimaisemat yhdistettynä samaan vierailuun tarjoavat retkeilijälle ainutlaatuisen elämyksen Teijolla.

Lähde: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika