Ulkoilma 25.3.2019

Teijon kansallispuiston infopiste muuttaa Mathildedalin Ruukkitehtaille, Hotel & Café Mathildedalin yhteyteen. Infon palvelutarjonta on käytännössä sama kuin Luontokeskuksenkin, ainoastaan paikan fyysinen sijainti muuttuu.


Mainos


Tämä muutoksen myötä pystymme pitämään infoa ja tarjoamaan monipuolisemmin palvelua myös sesonkiajan ulkopuolella.”, sanoo yrittäjä Krista Gustafsson.

Infosta saa neuvoja ja vinkkejä retken suunnitteluun. Tiedon lisäksi infosta voi hankkia, kartat, ostaa mukaan eväät tai nauttia ruoka- ja kahvilapalveluista paikan päällä.

Entisen Luontokeskuksen alueesta tullaan jatkossa käytämään nimitystä Matildanjärvi. Tämä jatkaa samaa linjaa, jolla Metsähallitus on nimennyt muutkin parkki- ja palvelualueet Teijon kansallispuistossa. Itse Luontokeskus rakennus on saanut myös uuden nimen ja toimintamuodon. Rakennus palvelee jatkossa vuokrattavana kokous- ja kokoontumistilana ja se löytyy Miilu–nimellä. Tämän lisäksi Matildanjärvellä on mahdollisuus yöpyä leijuvissa, ekologisissa Tentsile-puuteltoissa, Kalamajat- eräkämpissä tai Caravan-alueella. Rantasaunaa voi jatkossakin vuokrata omaan käyttöönsä.

Muutoksen myötä varaukset siirtyvät verkkokauppaan, jossa ne ovat ostettavissa. Toki niitä voi varata myös perinteisin keinoin.”, kertoo Luontokeskusta hoitanut Sami Tammi.

Kansallispuiston infon siirtyminen keskelle Mathildedalin ruukkikylää parantaa palveluja. Aiempina vuosina kansallispuiston kävijät eivät ole välttämättä löytäneet kylän palveluja ja päinvastoin. Uudistus yhdistää Mathildedalin ruukkikylän ja Teijon kansallispuiston entistä tiiviimmäksi matkailukokonaisuudeksi. Tätä tukee myös VisitSalon matkailuneuvonnan siirtyminen kesällä torin lisäksi tähän samaan yhteyteen. Matkailuneuvontaa tullaan virallisesti antamaan kesä-elokuussa, mutta sitä tehdään automaattisesti aina infon/kahvilan ollessa auki.

Teijon kansallispuisto sijaitsee Salossa Mathildedalin elinvoimaisen 1800-luvun ruukkikylän vieressä. Teijon kansallispuistosta löytää varsinaissuomalaisen vivahteikkaan luonnon. Teijon kansallispuiston infon avajaisviikonloppua vietetään 30.-31.3. Tämän jälkeen info tulee olemaan avoinna keväällä ja syksyllä aina jouluun asti viikonloppuisin ja kesä-elokuussa joka päivä.

Metsähallitus
Hotel Mathildedal (www.mathildedal.fi/hotel)


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika